ŽELI MALO ODMORITI

Svi ga znate, a on ima samo jednu želju: Nadam se da će nas pustiti u Hrvatsku...

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Filip Zubčić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Filip Zubčić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Filip Zubčić
Foto: Reuters/Pixsell
Filip Zubčić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Filip Zubčić
Foto: Reuters/Pixsell
Filip Zubčić
Foto: Reuters/Pixsell
Filip Zubčić
Foto: EXPA/Pixsell
Filip Zubčić
13.03.2020.
u 11:42
Nadam se da će nas pustiti u Hrvatsku. Idem kući malo se odmoriti, sanirati problem s leđima pa ću na proljetne treninge. Predat ću se u ruke fizioterapeuta Zorana Prše koji me izvukao u Japanu, gdje tri dana prije pobjede nisam mogao uopće skijati - kaže Filip
Pogledaj originalni članak

Filip Zubčić ostao je bez prilike da uđe u borbu i za najboljeg veleslalomaša sezone. Nakon što je otkazan finale Svjetskog kupa predviđen za Cortinu d’Ampezzo, Svjetski skijaški savez otkazao je i natjecanje u Kranjskoj Gori okončavši sezonu naprasno, dakako pod pritiskom opasnosti širenja zaraze koronavirusom.

Tako je mali Kristalni globus ove sezone pripao čovjeku koji se “zatekao” na prvom mjestu, Norvežaninu Henriku Kristoffersenu (394 boda), drugi je Francuz Alexis Pinturault (388), a treći Filip Zubčić (368 bodova).

Bez obzira na to što je na neki način oštećen, Filip nije previše kukao za oduzetom prilikom.

– Ne žalim ni za čim. To je bila moja jako dobra sezone s jednom pobjedom, dva druga mjesta i jednim četvrtim. Neće me kopkati ona “što bi bilo da je bilo” jer postoji i sljedeća sezona, jedino me zanima kako će nam i kada uručiti medalje jer je dodjela trebala biti u Kranjskoj Gori. Kad je već do ovoga došlo, bolje je da se pobjeda prizna onome tko je tog trenutka na prvom mjestu nego da se izbriše cijela sezona. Da se mene pita, ja bih i u nacionalnim klupskim natjecanjima proglasio prvacima one koji su bili prvi u trenutku prekidanja sezone, što u slučaju Liverpoola i mog Dinama nije ni najmanje sporno.

Dobili smo ga dok se u Kranjskoj Gori pakirao za povratak kući nakon otkazivanja Pokala Vitranc:

– Nadam se da će nas pustiti u Hrvatsku. Idem kući malo se odmoriti, sanirati problem s leđima pa ću na proljetne treninge. Predat ću se u ruke fizioterapeuta Zorana Prše koji me izvukao u Japanu, gdje tri dana prije pobjede nisam mogao uopće skijati. 

>>> Pogledajte izjavu Filipa Zubčića

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
12:48 13.03.2020.

Nema nadam se. Domovina je mjesto gdje te uvijek MORAJU prihvatiti, a ne samo kad treba od tebe pokupiti pare i slavu.

LI
liliZG
12:02 13.03.2020.

naravno da će te pustiti, sjedit ćeš doma 14 dana a onda kuda god hoćeš...