Veliki uspjeh

Siščanin postao prvi Hrvat sa završenom Extreme Ironman utrkom

Foto: Privatni album
Marko Rafaj
Foto: Privatni album
Marko Rafaj
Foto: Privatni album
Marko Rafaj
Foto: Privatni album
Marko Rafaj
Foto: Privatni album
Marko Rafaj
Foto: Privatni album
Marko Rafaj
27.06.2016.
u 13:26
Marko Rafaj odradio je najzahtjevniju Ironman utrku koja postoji
Pogledaj originalni članak

Siščanin Marko Rafaj postao je prvi Hrvat koji je uspio do kraja odraditi jednu Extreme Ironman utrku. Proteklog je vikenda u Austriji uspio za 17 sati i 32 minute otplivati 3,8 kilometara u hladnoj Muri, proći biciklom 186 kilometara te pretrčati 44 kilometara te time odraditi najzahtjevniju Ironman utrku koja postoji.  

"Utrka je koncipirana na način da se pliva 3,8 km u Muri gdje je temperatura vode 14 stupnjeva i to na način da se pliva 200 m okomito na tok rijeke, zatim 2 km nizvodno i 1,6 km uzvodno. Nakon toga dolazi biciklistička dionica gdje se vozi 186 km s time da je ukupna visinska razlika koja se na toj dionici prolazi +3900 m. Biciklisti koji su vozili brda znaju što to znači i o kakvom se biciklističkom izazovu radi. Nakon toga dolazi trkački dio koji je po meni najzahtjevniji gdje se trči 44 km s time da je visinska razlika koja se tijekom trčanja prolazi +1900 m" – kazuje nam Rafaj istaknuvši kako ovo trčanje s cestovnim nema nikakve veze, jer se radi o trčanju po planinama i planinskim putevima.

Zadnji dio trčanja pratio ga je Ante Vuko iz Splita, a od početnih 350 natjecatelja utrku je, u vremenskom limitu, završilo njih 85. Marko Rafaj je bio 54. i time postao, za sada, jedini Hrvat sa završenom Extreme Ironman utrkom.

>> Održan prvi hrvatski Ironman 70.3 sa završnicom u prekrasnoj pulskoj Areni

>> Članovi plivačkog kluba 'Triton' Novu započeli plivanjem u Kupi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

VI
virkom
14:38 27.06.2016.

Bravo! Svaka čast!!!

Avatar Sisak u srcu
Sisak u srcu
14:45 27.06.2016.

Bravo Marko!

NE
nenadkomarac
23:02 27.06.2016.

Bravo Marko :)