Danas je na Sljemenu (u 12.30 i 16.05) ženska slalomska utrka Svjetskog kupa

Shiffrin ipak dolazi u Zagreb, a jedan je detalj prilika za Hrvatice

Foto: Frano Jerkan/PIXSELL
Zagreb: Slovakinja Petra Vlhova postala nova Snježna kraljica
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogled na Crveni spust gdje će se održati Show Queen Trophy
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogled na Crveni spust gdje će se održati Show Queen Trophy
04.01.2022.
u 07:17
Inače, u činjenici da bi staza mogla biti grbava Ana vidi zanimljivu utrku, ali i priliku za naše cure, Leonu Popović, Zrinku Ljutić i Andreu Komšić
Pogledaj originalni članak

Za najavu današnje ženske sljemenske utrke Svjetskog kupa zamolili smo Anu Jelušić (35), posljednju Hrvaticu koja se na Zagrebačkoj gori našla na postolju (druga 2007.).

– Meni je uvijek zanimljivo pratiti utrku iz perspektive činjenice natječe li se Mikaela Shiffrin ili ne i kako to utječe na njezine konkurentice – kazala nam je Ana još niti ne znajući da će Shiffrin na Sljemenu ipak nastupiti s obzirom na to da je njezin njen status još uvijek bio u crvenom.

Naime, sve skijašice dok ne prilože svoje COVID putovnice i negativan test nalaze se u crvenom. No, to se očito tijekom ponedjeljka promijenilo jer nam je direktor utrke Vedran Pavlek, izravno sa staze, poručio:

– Shiffrin dolazi. Možete to objaviti.

Inače, u činjenici da bi staza mogla biti grbava Ana vidi zanimljivu utrku, ali i priliku za naše cure, Leonu Popović, Zrinku Ljutić i Andreu Komšić.

– Cure koje nemaju dobar startni broj, a ipak se proguraju u drugu vožnju možda u takvim okolnostima mogu u drugom laufu iskoristiti prigodu boljeg startnog broja i ja se nadam da su to i Zrinkine i Andreine prilike. Čini i se da Zrinki odgovara ova situacija s utrkama bez gledatelja jer to joj svakako čini manji pritisak u debitantskoj sezoni. Glede Leone, ona po kvaliteti skijanja više nije upitna za drugu vožnju, nego je tu samo pitanje kada će se izboriti za startni broj unutar prvih 15.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogled na Crveni spust gdje će se održati Show Queen Trophy

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.