ČESTO JE U BEOGRADU

Senzacija! Legendarni Hrvat želi voditi Srbiju, već su razgovarali

Foto: Martina Popovcic/PIXSELL
Nenad Kljaić
Foto: Marijan Murat/DPA/Pixsell
Nenad Kljaić
Foto: Marijan Murat/DPA/Pixsell
Nenad Kljaić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Nenad Kljaić
Foto: Marijan Murat/DPA/Pixsell
Nenad Kljaić
27.04.2018.
u 19:14
- Najveća greška bila je u izboru trenera golmana, oni su najviše podbacili. To sam rekao izborniku u lice šest mjeseci prije prvenstva i nažalost moja predviđanja su se obistinila.
Pogledaj originalni članak

Legendarni hrvatski rukometaš Nenad Kljaić bez posla je nakon odlaska iz Saudijske Arabije, a neformalne razgovore vodi s čelnicima Srpskog rukometnog saveza.

- Vodio sam neformalne razgovore s nekim ljudima. Što se mene tiče ja bih vrlo rado prihvatio sjesti na klupu Srbije, čak i za manje financijske uvjete nego što dobivam u drugim državama jer mnogo vremena provodim u Beogradu. Mislim da bi se moglo nešto napraviti - otkrio je Kljaić za Sportklub.rs.

- Ja sam Hrvat i pitanje je kako bi ljudi ovdje prihvatili da Hrvat vodi Srbiju. Ja ne bih imao problem, znam da bi me prozivali i u Hrvatskoj, ali ja sam profesionalac. Mislim da rukovodstvo RSS može osigurati određen novac koji bi mene zadovoljio. Ipak, ne zavisi od mene, već od drugih faktora - dodao je Kljaić koji je dobro upoznat sa srpskom reprezentacijom.

Otkrio je Kljaić i kakva je razliku u rukometu kada je on igrao i danas.

- Napredovalo se u jednom segmentu. Igra se brže zbog novih pravila, napredak je u tome da su igrači danas fizički spremniji, mnogo više radi na snazi i trčanju, dok se na tehnici radi manje. Što se tiče tehnike i taktike, kao i baratanja s loptom, iz osobnog iskustva znam da su današnji igrači u odnosu na moju generaciju u minusu. Međutim dominiraju snagom i visinom i to je danas naglašeno. 

Osvrnuo se i bivši reprezentativac na Hrvatsku.

"Hrvatska ima odlično organiziran savez, strašnu logistiku i odličan izbor igrača. Poslije prijelaznog perioda i povlačenje generacije Balića opet smo imali momčad za sam vrh i borbu za zlato. Mislio sam da ćemo dogurati do finala EP-a, a malo mi je glupo analizirati jer će reći 'on je pametan i pljuje po svemu'. Najveća greška bila je u izboru trenera golmana, oni su najviše podbacili. To sam rekao Červaru u lice šest mjeseci prije prvenstva i nažalost moja predviđanja su se obistinila. Drugi problem bili su mladi igrači, dosta osjetljivi i možda su se nepotrebno prerano potrošili tijekom EP-a. Hrvatska je bila peta, ali sve osim medalje je neuspjeh.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

PE
petar1951
20:33 27.04.2018.

Čuj ovo.....Legendarni Hrvat !!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
23:20 27.04.2018.

bravo za vesti!

MI
misrblos
22:22 27.04.2018.

Nema problema da neko ko nije iz Srbije ili nije Srbin sedne na klupu reprezentacije. Bitna je samo struka i ništa više tako da nema ovde nikakve senzacije. LP