KREĆE OKTANSKO LUDILO

Schumi kreće s mjesta s kojeg se 1991. popeo na vrh

Foto: 'AHMED JADALLAH'
Schumi kreće s mjesta s kojeg se 1991. popeo na vrh
13.03.2010.
u 19:53
Miševi su kolo vodili, no sada se na stazu vratila njemačka mačka. I hvatat će ih cijelu sezonu. Još se proteže, zaležana od trogodišnjeg spavanja, ali nakon nekoliko utrka, kad uđe u grif, ništa neće biti kao lani.
Pogledaj originalni članak

– Čudno je na stazi biti s tim klincima koji su kao tinejdžeri na zidu svoje sobe između Cindy Crawford i Samanthe Fox imali moj poster – kaže Michael Schumacher (41).

Scumacher tek sedmi

Sebastian Vettel iznenadio je na kvalifikacijama osvojivši pole position, a iza njega krenut će dvojac iz Ferrarija, Massa i Alonso. Slijedit će ih Hamilton.

– Znali smo da je auto dobar, ali ne baš toliko dobar – veselio se Sebastian Vettel.

Schumacher će sa sedme pozicije ući u povratničku sezonu. Nije razočaran.

– Kada sam debitirao 1991. godine u Belgiji, bio sam isto tako sedmi...

S neraščišćenim računima u ovu sezonu ulaze mnogi; Alonso će se boriti s bivšim kolegom Hamiltonom, ali i Schumacherom kojem je u njegovoj posljednjoj sezoni "izbio" naslov iz ruke. Gledat ćemo i sukob njemačkog Mercedesa i engleskog McLarena, a Button će željeti dokazati da nije slučajno postao prvak.

Prvi momčadski dvoboj protiv Schumachera već je jučer u kvalifikacijama dobio Nico Rosberg (starta točno ispred njega).

Nova pravila odlučivat će o mnogo toga, vozači će na startu voziti bolid težak 840 kilograma, a u cilj će ulaziti s praznim spremnikom, odnosno bit će 220 kilograma lakši. Kao da na put krenete terencem, a na cilju izađete iz smarta.

Svi će voziti 'na nož'

– Tu će biti problema, trebat će znati kontrolirati vozilo. Svi će voziti na nož, u prvoj utrci trošit će se više goriva, svi će pokušati uliti što manje kako bi bili lakši, a moguće je da neki i stanu pred ciljem ili posljednje krugove odvoze jako sporo kako ne bi ostali bez benzina. Pazite, ti bolidi troše preko 70 litara na 100 kilometara – kaže Jergović.

Nove momčadi ove godine neće ponoviti iznenađenje lanjskog debitanta Brawn GP-a. Četiri prvaka, četiri sjajne momčadi i šest vozača koji konkuriraju za naslov. Tako je na papiru. A na stazi? Uključite televizore u nedjelju oko 13 sati...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MY
mycropht
22:54 13.03.2010.

U ovogodišnjoj trci za najvećom plaćom Schumi je već pobijedio.

OB
-obrisani-
20:24 13.03.2010.

Nakon pauziranja 3g sedmo startno je odlično. Ja ga osobno nisam očekivao ni u prvih deset. Teže je vraćati formu nego započinjati novu karijeru.

JO
josip11
00:11 14.03.2010.

Schumacher je po meni drugi vozac u povijesti..odmah iza Senne i razumljivo je da toliko zarađuje...nije on kriv sto ga sponzori toliko vole....i pametan je..svatko bi se za te novce vratio, pogotovo ako ima motiva, dobar bolid i ako je još spreman na dobre rezultate....Schumi kralj...ako nista...bar ce Formula 1 bit gledanija ove godine