Europska liga

Saviola protiv Brage traži borbu za novi naslov

Foto: Reuters
Saviola protiv Brage traži borbu za novi naslov
05.05.2011.
u 09:39
Porto sa zalihom od četiri gola mirno ide na El Madrigal, Benfica pokušava sačuvati 2:1 iz prve utakmice
Pogledaj originalni članak

Porto je velikom pobjedom na domaćem terenu praktično osigurao nastup u finalu Europske lige, što je najveći uspjeh kluba nakon osvajanja najelitnijeg europskog natjecanja iz 2004. godine. Portovih 5:1 žuta podmornica teško će nadoknaditi, no Villarreal je u svim domaćim nastupima ove sezone u Europskoj ligi pobijedio, uz impresivnu gol-razliku 20:3, što mu daje pravo da se nada čudu.

Druga utakmica polufinala može ponuditi nešto zanimljiviji ogled između Brage i Benfice, koja brani 2:1 iz prve utakmice. U portugalskom dvoboju Benfica će loviti prvi europski finale nakon što je 1990. nastupila u finalu Europskog kupa. Ponajbolji igrač Benfice Javier Saviola nada se drugom europskom naslovu nakon 2006. godine kada je sa Sevillom osvojio Kup Uefe, no zna da neće biti lako u igri protiv momčadi koja je u samo jednoj europskoj domaćoj utakmici ove sezone primila gol.

– Moramo pristupiti tom susretu vrlo oprezno, jer igramo protiv vrlo neugodne momčadi. Njezina najveća prednost je što zna sve o nama – izjavio je Saviola.

Bragin veznjak Leandro Salino uvjeren je da će na finale u Dublin:

– Najviše nam treba pomoć navijača da uđemo u finale koje smo zaslužili.

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.