Odluka nije bila laka

Savez zbog krize smanjio engleskom izborniku plaću za 30 posto

Foto: Christian Charisius/DPA/PIXSELL
European Football Championship 2020 - Lottery
Foto: STOYAN NENOV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Euro 2020 Finals Draw
Foto: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL
Euro 2020 Draw - Romexpo Exhibition Centre
06.04.2020.
u 18:39
Svim zaposlenicima saveza koji imaju godišnju plaću 50.000 funti ili veću, ona će privremeno biti umanjena za 7,5 posto, dok će onima koji se nalaze u višoj kategoriji plaća biti smanjena za 15 posto
Pogledaj originalni članak

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate, kao i izbornik engleskih nogometašica Phil Neville dobit će 30 posto manju plaću.

Dvojici izbornika je plaća smanjena kao najbolje plaćenim zaposlenicima u Engleskom nogometnom savezu (FA). Southgate, koji je "Tri lava" doveo do polufinala prošlog Svjetskog prvenstva u Rusiji, ima godišnji ugovor vrijedan tri milijuna funti, dok njegov kolega na klupi "lavica" zarađuje 300.000 funti godišnje.

"Ovo su izazovna vremena i nije bilo lako donijeti ove odluke", izjavio je izvršni direktor FA-a Mark Bullingham.

Svim zaposlenicima saveza koji imaju godišnju plaću 50.000 funti ili veću, ona će privremeno biti umanjena za 7,5 posto, dok će onima koji se nalaze u višoj kategoriji plaća biti smanjena za 15 posto.

Mark Bullingham je procijenio da će gubici saveza biti oko 100 milijuna funti, što uključuje gubitke zbog odgođenih međunarodnih utakmica reprezentacija, dvoboja FA kupa kao i ostalih događaja na stadionu Wembley. No, gubici bi mogli narasti i do 150 milijuna funti, ovisno o "vladinim nužnim medicinskim mjerama".

"Želimo napraviti oprezne i primjerene korake kako bismo zaštitili i podržali FA i naše zaposlenike u ovo nepredvidljivo doba", rekao je Bullingham čija je godišnja plaća 800.000 funti.

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.