DIJAMANTNA LIGA

Sandri Perković trebaju još samo dva boda za ukupnu pobjedu

Foto: Michael Kappeler/dpa/DPA/PIXSELL
Sandri Perković trebaju još samo dva boda za ukupnu pobjedu
21.08.2014.
u 14:15
Prema viđenom ove sezone, najbolja svjetska diskašica ne bi trebala imati problema.
Pogledaj originalni članak

Nakon Europskog prvenstva u Zürichu, danas se nastavlja nadmetanje u Dijamantnoj ligi. Pretposljednja stanica za neke discipline je Stockholm gdje će nastupiti i dvije naše osvajačice medalja, Sandra Perković i Ana Šimić.

- Nisam siguran koliko će Ana imati snage. Imali smo naporan i stresan tjedan, a nakon dolaska u Zagreb još sto obveza. Bilo bi lijepo izboriti još jedno postolje i osvojiti koji bod u nadmetanju za ukupnu pobjedu u visu - rekao je Edvard Josipović, Anin trener.

Ana trenutačno zaostaje tri boda za Blankom Vlašić koja neće nastupiti. No, postoje izgledi da se Splićanka ipak pojavi 28. kolovoza u Zürichu, na posljednjem mitingu, na kojem će se bodovi dvostruko računati.

– Jedno je sigurno, o pobjednici u visu odlučivat će se na posljednjem mitingu. Bilo bi lijepo kada bi Ana osvojila mali dijamant. Nije to mali novac – 40.000 dolara - istaknuo je Josipović.

Glavna suparnica za mali dijamant bit će joj Ruskinja Marija Kučina, srebrna sa EP-a. U Stockholmu će skakati i europska prvakinja Ruth Beitia. S dvije pobjede (Stockholm i Zürich) Španjolka bi mogla i do konačne pobjede.

Sandri Perković je za ukupnu pobjedu potrebno najmanje drugo mjesto u Stockholmu. No, danas je ondje uz najbolje europske diskašice čekaju i Australka Deni Samuels koja ove sezone ima hitac od 67,99 metara te Amerikanka Gia Lewis Smallwood koja ove sezone ima također hitac preko 67 metara. Amerikanka je jedina pobijedila Sandru ove sezone, u Glasgowu, također na mitingu Dijamantne lige.

>> Sandra Perković – pet velikih natjecanja, pet zlatnih medalja

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.