NHL LIGA

San Jose penalima ušao u povijest

Foto: AFP
San Jose penalima ušao u povijest
31.12.2009.
u 09:27
San Jose Sharksi postali su prva momčad u više od 27 godina u NHL ligi koja je iskoristila dva kaznena udarca u jednoj utakmici u 60 minuta igre.
Pogledaj originalni članak

Uspjelo je to San Joseu u domaćoj pobjedi protiv Washington Capitalsa 5-2. Ryane Clowe zabio je iz penala u drugoj, a Joe Thornton u trećoj trećini. Posljednji sastav koji je realizirao dva penala u jednoj utakmici bio je Vancouver protiv Detroita u veljači 1982. godine.

Sharksi su i dalje nerješiva enigma za Washington pred svojim navijačima. Capitalsi su posljednju pobjedu u San Joseu proslavili još 1993. godine! Inače, Joe Pavelsi bio je dvostruki strijelac za San Jose, vodeću momčad Zapadne konferencije.

New Jersey je na domaćem ledu svladao Pittsburgh 2-0. Niclas Bergfors zabio je gol u drugoj minuti utakmice, a Jamie Langenbrunner 12 sekundi prije kraja dvoboja, u praznu mrežu. Za vratara Martina Brodeura, koji je ranije u srijedu bio uvršten u sastav kanadske reprezentacije koja će nastupiti na Olimpijskim igrama u Vancouveru, bila je to druga uzastopna utakmica protiv Penguinsa u kojoj nije primio gol, prva mu se dogodila samo devet dana ranije, te ukupno 105. u karijeri, po čemu je rekorder. Upravo je u toj prethodnoj pobjedi New Jerseyja nad Pittsburghom 4-0 srušio rekord sa 104. ''shutoutom''. Devilsi su sada na 4-0 protiv Penguinsa ove sezone.

Philadelphia je u gostima deklasirala New York Rangerse sa 6-0, uz tri pogotka i asistenciju Simona Gagnea. Valja registrirati i pobjedu Edmontona protiv Toronta 3-1, kojom su Oilersi prekinuli niz od sedam poraza. Usprkos tome, i dalje su posljednji na Zapadu.

 

NHL, srijeda:

Boston – Atlanta 4-0

New Jersey – Pittsburgh 2-0

NY Rangers – Philadelphia 0-6

Tampa Bay – Montreal 1-2 (produžetak)

Ottawa – Colorado 3-4

Calgary – Los Angeles 2-1

Edmonton – Toronto 3-1

San Jose – Washington 5-2.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.