PORAZ LIVORNA

Sampdoria nanijela prvi poraz Interu

Sampdoria nanijela prvi poraz Interu
26.09.2009.
u 20:15
U derbi-utakmici kojom je otvoreno 6. kolo talijanskog nogometnog prvenstva Sampdoria je na svom stadionu Luigi Ferraris nanijela prvi poraz Interu. Bilo je 1:0.
Pogledaj originalni članak

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Giampaolo Pazzini. Sampdorijin napadač, koji svoje mjesto pronalazi i u talijanskoj izabranoj vrsti, iskoristio je dodavanje Danielea Manninija u 72. minuti i prizemnom loptom u donji desni kut iz srca šesnaesterca svladao Julia Cesara.

Branitelji četverostruke uzastopne krune imali su terensku inicijativu koja se očitovala u posjedu lopte (64 posto), no nisu to znali kapitalizirati. U utakmici s malo izglednih prilika svoju je iskoristila domaća momčad koja će tako, barem neko vrijeme, držati čelno mjesto na ljestvici klubova u talijanskoj Seriji A.

Očekivanu, ali teško izborenu 1:0 pobjedu upisala je Fiorentina kod Livorna u posljednjoj subotnjoj utakmici 6. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

Pogodak odluke s bijele je točke postigao Stevan Jovetić, reprezentativni napadač Crne Gore, koji će 2. studenog napuniti 20 godina života. Bio mu je ovo treći pogodak za “viole” u ovoj sezoni.

Minutu prije toga (75.) prekršaj za najstrožu kaznu napravio je Diniz na Gilardinu.

Dario Knežević odigrao je svih 90 minuta za poraženu momčad, koja nakon šest odigranih utakmica s dva osvojena boda zauzima 18. mjesto ljestvice Serije A. U poretku nakon nepotpunog kola Fiorentina je četvrta.

Serie A, 6. kolo:

Sampdoria - Inter 1:0 (Pazzini 72)

 

Livorno - Fiorentina 0:1

Redoslijed: 1. Sampdoria 15, 2. Juventus 13 (-1), 3. Inter 13, 4. Genoa 10 (-1), 5. Fiorentina 10 (-1), 6. Parma 10 (-1)...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.