Vaterpolski juniori

Samo dva dana nakon presude u Beogradu je svirana Lijepa naša

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Samo dva dana nakon presude u Beogradu je svirana Lijepa naša
20.11.2012.
u 09:33
Incidenata nije bilo. Naše je juniore čuvala policija, a Perica Bukić igračima je savjetovao da iz hotela ne izlaze sami
Pogledaj originalni članak

Hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija (igrači rođeni 1994. i mlađi) osvojila je prvo mjesto na Comen kupu u Beogradu. Na Banjici se svirala hrvatska himna, ali nije bilo zvižduka. Vaterpolska je publika korektnija od nogometne.

– Bilo je lijepo slušati hrvatsku himnu u Beogradu. U vaterpolu za to dosad nismo imali prilike, a ne sjećam se da se to dogodilo i u bilo kojem drugom momčadskom sportu – kaže Perica Bukić, izvršni direktor HVS-a, koji je i sam bio u Beogradu.

Pero napominje da ni izvan bazena nije bilo incidenata. Reprezentaciju je čuvala policija, a s obzirom na zapaljivu situaciju u Beogradu, našim je igračima Bukić dao naputak da izbjegavaju individualne izlaske u grad, posebno u opremi hrvatske reprezentacije.

Bukić, Rudić i Tucak susreli su se, naravno, sa svojim beogradskim prijateljima, posebno s Aleksandrom Šoštarom i Igorom Milanovićem. U njihovim razgovorima nije bilo previše politike, ali Pero ističe načelnu razliku u odnosu na srpsku stranu.

– Mi o slučaju naših generala imamo svoj pogled, a oni svoj. A znamo kakav je i pogled Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu – zaključio je Bukić, istaknuvši još jednom junaka finalnog okršaja s Talijanima, vratara Ivana Marcelića, koji je obranio čak tri peterca.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.