OD UGANDE DO GRUZIJE

Sami čiste svlačionicu, a neki uz igranje i studiraju

Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Gorica Inter
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Gorica Inter
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Gorica Inter
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Gorica Inter
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Gorica
04.09.2018.
u 20:14
Za Goricu je normalno i da ima igrače koji uz igranje u Prvoj HNL i studiraju. Tako primjerice Zwolinski, inače prvi strijelac HNL-a, studira na poljskom Kineziološkom fakultetu.
Pogledaj originalni članak

Prolazeći uz svlačionicu Gorice, čut ćete kako se unutra uglavnom govori engleski jezik, što ne čudi s obzirom na to da imaju 13 stranaca, i to iz Ugande, Nigerije, Rumunjske, Srbije, Gruzije, Armenije, Nizozemske, Poljske...

Među igračima Gorice je na posudbu nedavno došao i pričuvni vratar velikog Juventusa Laurentiu Branescu, a ugovore imaju respektabilni poljski igrači Zwolinski i Maslowski, ali i donedavni igrač Standarda iz Liegea Farouk Miya. Pa kako su takvi igrači “zalutali” u do jučer nepoznatu Goricu?

– Svi oni su svjesni da im mi ne možemo dati plaću kao što bi imali negdje drugdje u bogatijim ligama, no isto tako znaju da su iz hrvatske fenomenalni izlazni transferi, znaju da smo mi zemlja svjetskih doprvaka, da kod nas igrači u inozemstvo odlaze i za 15 milijuna eura. I zato svjesno dođu k nama za manju plaću, ali znaju da smo odlična odskočna daska – objašnjava nam klupski direktor Igor Krlić.

A glavni skaut Filip Šelendić napominje da je krajnji cilj kluba imati što više domaćih igrača.

– Sada dovodimo strance jer nam je rezultat bitan za opstojnost kluba. Moramo dovesti nekog stranca za mali novac i potom ga dobro unovčiti. Ali, već sada puno važnosti dajemo omladinskoj školi. Uostalom, treći smo u Hrvatskoj po broju djece u omladinskoj školi, imamo ih čak 450 u 20 selekcija. A već sada s prvom momčadi treniraju četvorica domaćih mladića. Također, i u seniorima su vođe momčadi Hrvati Dvorneković i Čagalj – objašnjavaju nam Šelendić i Krlić.

A sve te igrače iz raznih dijelova svijeta odlično vodi trener Sergej Jakirović, 41-godišnjak koji je tijekom igračke karijere bio u Kamenu Ingradu, Zagrebu, Rijeci... Inače, dva dana prije početka priprema Gorica je ostala bez trenera, jer Dean Klafurić otišao je u poljsku Legiju. A potom su čelnici Gorice Jakirovića odabrali među 50 trenera koje su im nudili. Saznali su sve o njemu, shvatili da im se uklapa u ideje i očito pogodili.

Nakon prekjučerašnje pobjede nad Istrom 1961 osvanula je fotografija kako su igrači sami očistili i ulickali svlačionicu u Puli! Kažu, normalno im je očistiti za sobom.

A za Goricu je normalno i da ima igrače koji uz igranje u Prvoj HNL i studiraju. Tako primjerice Zwolinski, inače prvi strijelac HNL-a, studira na poljskom Kineziološkom fakultetu.

>> Pogledajte i ekskluzivan razgovor s čovjekom kojem su vatreni promijenili život

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.