prosikito

Sad i Nijemci igraju petom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Sad i Nijemci igraju petom
VL
Autor
Robert Prosinečki
16.06.2010.
u 11:05
Lopta jabulani sigurno utječe na pogreške i trebat će još dosta vremena da se igrači na nju naviknu. Zbog te neobične lopte gotovo svaki udarac iz kuta ide na drugu vratnicu.
Pogledaj originalni članak

Prve utakmice mnoge su razočarale. Možda smo i puno više očekivali od favorita Svjetskog prvenstva, no budući da sam igrao na tri takve smotre, znam da su prve utakmice najteže, radi privikavanja na teren, loptu, klimu...

Svi favoriti ostali su dužnici, osim Nijemaca. Oni su me oduševili i iznenadili. Što me iznenadilo? Do sada smo ih znali kao disciplinirane trkače, a sada ova generacija zna i petom odigrati. Klose ništa nije odigrao u Bayernu, baš kao i Podolski u Kölnu, igraju klinci Özil i Marin... Oni su predodređeni za velike stvari. I uvjeren sam da se mogu nositi s tehnički najmoćnijim momčadima u svijetu.

Razočarali su me Francuzi, ništa nisu odigrali. Baš kao i Srbi. Imaju odličnu momčad, a Gana je bila bolja i osvježenje je turnira. Nije mi tako loše bilo izdanje Talijana protiv Paragvajaca. Ne plašim se za svjetske prvake azzurre, kao niti za jednu veliku reprezentaciju naviknutu na turnirski način igranja.

Južna Koreja ima odličnu momčad i zapravo je jedina, uz Njemačku, glatko osvojila prve bodove. Korejci će svakoj momčadi napraviti velike probleme. Engleska bi pobijedila SAD da nije bilo pogreške vratara Greena, no i od Capellove momčadi puno sam više očekivao.

Nizozemci su poprilično lako osvojili bodove protiv Danaca, ali i od njih sam očekivao lepršaviju igru. Puno se, osim buke vuvuzela, priča i o novoj lopti. I ona je sigurno faktor koji utječe na pogreške i trebat će vremena da se igrači priviknu. Vidim da svaki korner ide na drugu vratnicu, svaki udarac ide daleko iznad ili kraj gola... Ima nešto i u kvaliteti lopte, slažem se.

A sada, zanima me samo još kako izgleda Španjolska, još jedna reprezentacija po mom ukusu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

GA
garincha
11:38 16.06.2010.

Sad i Nijemci igraju petom?!Horst Gomez,Carl Heinze Khadira,Jurgen Ozil,Gerd Marin,Franc Cacaou,.....jel se jos cudis,Robi,sto Nijemci igraju petom?Sad se Ado prevrce u grobu.

SA
SI aka SI
15:04 16.06.2010.

ja se iskreno nadam da će Španjolci odigrati sa stilom, jer dosada nijedna reprezentacija osim Njemaca i Argentine nije pokazala nešto posebno. Isto tako se nadam da će se bar još jedna-dvije momčadi u nastavku turnira naviknuti na vuvuzuele, loptu i klimu, inače nam slijedi najlošiji SP dosada.

DO
dobravila
14:48 16.06.2010.

@garincha I mi u repki imamo Hrvata Eduarda ! Taj je Hrvat koliko i ostali u repki . Jer niti jedan od njih ne zna odpjevati hrvatsku himnu ! Pravi Hrvati . Zbilja : ((