Prva HNL

Rudeš promašio najstrožu kaznu u minimalnoj pobjedi Osječana

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Rudeš - Osijek
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Rudeš - Osijek
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Rudeš - Osijek
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Rudeš - Osijek
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Rudeš - Osijek
08.02.2019.
u 20:05
Za jedanaestu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu Osječana pobrinuo se Mirko Marić u 48. minuti
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Osijeka pobijedili su na gostovanju u Zagrebu Rudeš 1:0 u prvoj utakmici 20. kola Prve HNL. Za jedanaesti ovosezonski prvenstveni trijumf Osječana pobrinuo se Mirko Marić u 48. minuti.

Odlučujući događaj na utakmici bio je kontranapad gostiju, koji je uslijedio nakon pogreške Rudešove obrane. Marić je vukao loptu dvadesetak metara te je odlučio pucati nakon što je ušao u kazneni prostor domaće momčadi s desne strane.

Udarac nije bio pretjerano snažan, ali je Marić svjedno precizno pogodio suprotni donji kut pokraj nemoćnog vratara Ivana Banića.

Imao je i Rudeš prigodu doći do pogotka, osobito u 41. minuti, kada je vratar Osijeka Marko Malenica skrivio kazneni udarac. Ipak, Nikola Krajinović loptu nije uspio poslati u mrežu.

Utakmicu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pratilo je oko 250 gledatelja, a sudio je Igor Križarić iz Čakovca.

Osijek je sada s 37 bodova na drugome mjestu, dok je Rudeš uvjerljivo zadnji sa samo tri boda iz 20 utakmica. Štoviše,  još uvijek je jedina prvoligaška momčad bez pobjede. Daleko ispred svih je Dinamo sa 48 bodova, a Osječane prate Lokomotiva i Rijeka sa po 34 boda i uz utakmicu manje.

U subotu će biti odigrane dvije utakmice 20. kola. Od 15:30 sati Slaven Belupo će ugostiti Goricu, a od 17:30 sati na Maksimiru će igrati Dinamo i Istra 1961. U nedjelju od 15:30 sati Inter je domaćin Rijeci, a od 17:30 sati na Poljudu će se za bodove boriti Hajduk i Lokomotiva.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
monte_acuto
21:20 08.02.2019.

NK Osijek bi trebao još više raditi na svom marketingu. Trenutno imaju prvog strijelca u HT Prvoj ligi. Dok se priča kako reprezentacija ima vrhunskih krilnih napadača ali nema dovoljno centralnih napadača pa ni u nekoj perspektivi se takav ne nazire - eto NK Osijek ima 23 godišnjeg Mirka Marića s 10 golova i 5 asistencija. Usput momak je i u sezoni 2017/2018 imao 7 golova i 4 asistencije na kontu. Nije slučajno tu....