EUROPSKI MILAN

Rijekinih 5555 pretplatnika želi 'novi Milan'

Foto: Goran Kovacic/pixsell
Rijekinih 5555 pretplatnika želi 'novi Milan'
09.08.2018.
u 18:22
A između dvije utakmice s Norvežanima – pravi spektakl! U goste na Rujevicu dolazi grogirani Hajduk, gladan bodova nakon što je u prva dva kola osvojio samo jedan.
Pogledaj originalni članak

Nekim je navijačima Rijeke ishod prethodnog pretkola u kvalifikacijama za Europsku ligu pomalo pokvario planove jer su se “palili” na karusel prema Švicarskoj, no kako je Sarpsborg u dvije utakmice nadjačao St. Gallen, hrvatski doprvak morao je u norveški gradić devedesetak kilometara južno od Osla. Utakmica Sarpsborg - Rijeka igra se u 20.45 sati. Domaćin je riječkim navijačima ostavio 400 mjesta na tribini, upitno je hoće li to popuniti jer ipak je put dalek i skup, no neki su išli i na Ovčje Otoke kad je klub s Kvarnera ondje gostovao.

Krenuli mjesec dana kasnije

U odnosu na prošlu, prvu postšampionsku sezonu, Rijeka ove godine u Europi starta čak mjesec dana kasnije. Lani je već 11. srpnja doma dočekala New Saints u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Ove je godine Matjaž Kek imao puno više vremena uhodati momčad, odigrati i dva kola u HNL-u, a gostovanje kod Sarpsborga bit će svakako teži ispit od Gorice i Intera. Riječke su ambicije u pogledu Europe porasle kad im se u ponedjeljak otvorio ždrijeb u Nyonu. Umjesto nekog od renomiranih suparnika iz liga petice, Riječani će, uspiju li izbaciti Sarpsborg, igrati s pobjednikom susreta Makabi Tel Aviv – Pjunik Erevan i to otvara priliku za još jednu dugu europsku jesen, ali i za dobru zaradu te spektakle kakvi su bili lanjski protiv Milana ili AEK-a, Olympiakosa... Bio bi to lijep bonus i za 5555 navijača koji su kupili godišnje ulaznice. No, prepreku po prepreku. Rijeka već u Norvešku ide po dobar rezultat, bilo bi teško stizati prednost Sarpsborga na Rujevici...

– Radi se o dobroj, čvrstoj ekipi. Pokazali su i protiv Švicaraca da znaju igrati nogomet. Dobili smo sve informacije i pripremili smo se. Znamo što tražimo u Norveškoj, ali znamo i njihovu snagu i ne podcjenjujemo ih. Idemo pokušati pobijediti i prije svega zabiti gol u gostima. Mi smo zasad izgledali dobro, iako smo i sami svjesni da ima još puno rezervi u našim redovima. Najbitnije je da budemo složni i sve prepreke su premostive – kaže Dario Čanađija koji je nakon povratka iz Ljubljane i odlaska Bradarića zauzeo mjesto u veznom redu.

Između Norvežana – derbi

A između dvije utakmice s Norvežanima – pravi spektakl! U goste na Rujevicu dolazi grogirani Hajduk, gladan bodova nakon što je u prva dva kola osvojio samo jedan. Kekova momčad u boljoj je formi, no u jadranskom derbiju nema favorita. Uostalom, Kopić je prvi Hajdukov trener koji je uspio pobijediti na Rujevici, netom nakon što je sjeo na klupu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ED
europski dinamo
19:06 09.08.2018.

hajduk pobjedi jednom u 20 utakmica Rijeku ovaj piše da nema favorita. Ako u toj utakmici nema favorita onda nema u niti jednoj utakmici na svijetu. Sportska redakcija VL oduševljava. Strašno.