ZAVRŠILO 1:0

Rijeka se namučila protiv Osijeka

Foto: Goran Kovacic/pixsell
Rijeka - Osijek
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Rijeka - Osijek
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Rijeka - Osijek
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Rijeka - Osijek
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Rijeka - Osijek
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Rijeka - Osijek
23.02.2014.
u 18:58
U pristupu utakmici obiju trenera ništa se posebno nije promijenilo u odnosu na kup-utakmicu.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Rijeke svladali su Osijek s 1:0 i ostvarili su prvu pobjedu u nastavku sezone teže od očekivanog. Na kraju ispada da je Rijeka bila bolja za jedan trenutak pojedinačnog nadahnuća.

U 36. minuti Kramarić je izbjegao pažnji osječkih stopera, primio okomitu loptu ispred vratara Mikulića,  koji je zakasnio u intervenciji. Kramarić je pao, sudac Mlakar pokazao je na bijelu točku s koje je Benko zatresao mrežu - 1:0.

Trener Osijeka  Ivica Kulešević promijenio je šestoricu igrača, koji su u srijedu igrali u Kupu. Matjaž Kek promijenio je samo dvojicu: jedan je ozlijeđen (Kvržić), drugi je odmarao (Maleš). Kulešević se na početku očekivano odlučio za zatvoreniju varijantu, Kek i dalje ima problema protiv postavljenih obrana. U igri Rijeke nema dopadljive tečnosti, ali ima dovoljno pojedinačne kvalitete da bi ostvarila prednost protiv momčadi kakva je osječka.

- Zasluženo smo pobijedili. U ovoj smo utakmici pokazali kako se pobjeđuje kada svi igrači nisu u pravoj formi, kada ne igramo najbolje. Osijeku želim sve najbolje, uvjeren sam da će ostati u ligi - kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Dva sramežljiva pokušaja glavama (Jugović 24, Kramarić 28) i jedan jaki udarac (Sharbini 41) s 22 metra spadaju u nešto konkretnije riječke poteze u prvom dijelu. U drugom dijelu Rijeka nije učinila ništa konkretnije, Kulešević se otvorio i visoko napao čime se stvorio slobodan prostor za zanimljiviju i sadržajniju igru na objema stranama. Osječani su postali agresivniji zbog čega je Rijeka povremeno bila u podređenom položaju.

- Moram opet čestitati Rijeci na pobjedi. U prvom smo se dijelu branili, nismo uspjeli. U drugom smo dijelu izgledali opasno, ali sve je to premalo da bi se Rijeka mogla pobijediti na Kantridi - kazao je Ivica Kulešević.

"Teško ulazimo u šanse"

Zbunili su Osječani u drugom dijelu hrabrim pristupom domaće igrače toliko da je Knežević u 58. minuti jednostavno dodao loptu Škoriću na lijevoj strani kaznenog prostora. Škoriću je trebalo previše vremena za pripremu, pa je  njegov udarac zapeo u bloku.  U 78. minuti Mišić je ubacio iz prekida, Bralić je s 3 metra glavom loptu silovito poslao u prečku. Osječani više nisu dobili ni jednu priliku, riječka se momčad trgnula i relativno sigurno iskontrolirala rezultat do kraja neizvjesne utakmice.

Ovakvim pristupom i nastupom Rijeka u srijedu protiv Dinama nema puno šansi za pobjedu. Ne može ni imati šansi dok ne počne smisleno igrati.  

- Ispucali smo cijeli napadački arsenal u utakmici protiv Osijeka, svejedno jako teško ulazimo u šanse. Protok lopte nam je prespor, ponavljam da se tako pobjeđuje kada igrači nisu u formi. Protiv Dinama će utakmica biti sasvim drukčija. Moramo misliti na to da će nam to biti četvrta utakmica u kratkom razdoblju, na nekim se igračima vidi da nisu tjelesno potpuno spremni -  zaključuje Kek.

Utakmica protiv Dinama za Rijeku je prekretnica. Ne toliko zbog rezultata koliko zbog forme, koja očigledno nije na jesenskoj razini.

>> Osječani štrajkali na utakmici s Rijekom, bez plaće su pola godine

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar mlijeko
mlijeko
19:15 23.02.2014.

Odličan nogomet Osijeka. Imali su više udaraca prema vratima i u okvir od Rijeke. po igri zaslužili su bod. Penal. Kada ga je sudac dosudio u redu, ali i da ga nije dosudio bilo bi u redu. Rijeka očito nije dobro ušla u proljetni dio prvenstva. Nadam se da će bolje biti u srijedu. Tada će se moći braniti što Rijeka bolje zna...

DA
davos24
20:14 23.02.2014.

Rijeka ima sreće da je zadržala navijače nakon onog u Zadru, ovo je sad lagani progres ali daleko od Rijeke koju smo vidjali u rujnu 2013. Definitivno slabe i nedovoljne pripreme.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
21:49 23.02.2014.

Znači tako, Rijeka plati Osijeku pripreme, mjesec dama kasnije dvije pobjede protiv Osijeka... Tako je i Dinamo svojedobno kupio Dinu Špehara pa onda dva dana kasnije zabio tri gola u prvih 30 min. na Gradskom vrtu...