Utrka prema Londonu

Rafael Nadal prvi osigurao nastup na završnom turniru

Foto: Reuters/PIXSELL
Đoković - Nadal
Foto: Reuters/Pixsell
Rafel Nadal
Foto: Reuters/PIXSELL
Rafael Nadal
11.07.2019.
u 15:41
Ovisno o ishodima preostalih dvoboja, Nadalu bi se već u petak mogao pridružiti Novak Đoković
Pogledaj originalni članak

Španjolac Rafael Nadal prvi je osigurao nastup na završnom turniru osmorice najboljih tenisača u 2019. godini, koji će biti održan u londonskoj O2 Areni od 10. do 17. studenog.

Plasmanom u polufinale Wimbledona Nadal je u ovoj sezoni već prikupio 6225 bodova i nemoguće je da ga do kraja sezone prestignu osmorica ili više tenisača.

Ovisno o ishodima preostalih dvoboja, Nadalu bi se već u petak mogao pridružiti Novak Đoković, a u nedjelju i Roger Federer ako osvoji svoj deveti trofej u All England Clubu.

Nadalu je dosad nastupio samo osam puta, a pobjednički trofej s ATP Finala jedan je od rijetkih koji mu nedostaje u kolekciji.

Najbolje rezultate ostvario je 2010. i 2013. godine, kad je bio u finalu, ali su ga u dvoboju za naslov pobjeđivali Roger Federer i Novak Đoković.

Najbolje plasirani hrvatski tenisač u "Utrci prema Londonu" je Borna Ćorić koji je sa 1145 bodova na 15. mjestu. Marin Čilić je uoči Wimbledona bio na 55. mjestu sa 560 bodova osvojenih u ovoj godini.

Čilić je od 2014. do 2018. godine četiri puta bio među osmoricom najboljih, a propustio je kvalificirati se samo 2015. godine, koju je završio na 13. mjestu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.