MIROVINE MEDALJAŠIMA

Rađa: Prijavit ću se za mirovinu, ali taj ću novac nekomu darovati

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Rađa: Prijavit ću se za mirovinu, ali taj ću novac nekomu darovati
27.03.2012.
u 20:05
Za bogate sportaše bit će to test ljudskosti. Hoće li i drugi Rađinim stopama?
Pogledaj originalni članak

Prijedlog Vlade o naknadama za izvrsnost naišao je na simpatije sportske javnosti. Kako je posljednja HDZ-ova Vlada postavila i vrlo visoku dobnu granicu (55 za žene, 60 za muškarce) 45 godina, prema sadašnjem prijedlogu, izgleda vrlo obećavajuće. Uostalom i u NBA ligi 45 godina dobna je granica od koje se može konzumirati igračka mirovina. Njezin će korisnik uskoro postati i Dino Rađa (44) koji drži da su naši sportski medaljaši zaslužili mjesečnu naknadu:

– Nisu svi zaradili kao Ivanišević, Kukoč i Rađa. Recimo, dvostruki olimpijski pobjednik, vaterpolist Deni Lušić doista je zaslužio takvo što jer se nije obogatio za igračke karijere. Uostalom, pjevač ili liječnik mogu zarađivati do 65. godine, a sportašu pukne koljeno i ostane bez ičega.

U Rađinu slučaju \"sportska mirovina\" iznosila bi oko 7100 kuna i bez obzira na bogatstvo koje je zaradio u Italiji i SAD-u, Rađa je se ne namjerava odreći.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u srijedu <<

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

OB
-obrisani-
20:48 27.03.2012.

Dino Rađa zaslužio je svaku lipu buduće mirovine. Za razliku od lažnih Monegašana - Janice Kostelić, Ivice Kostelića, Ivana Ljubičića, Gorana Ivaniševića i Marija Ančića. Kada se samo sjetim da je Janica, samo da zadrži gradski stan u Zagrebu, lagala da nema nekretnine u svomu vlastništvu, da je Ljubičić godinama odbijao vratiti ključ gradskoga stana u Zagrebu i usto primao stipendiju Zagrebačkoga sportskoga saveza, dođe mi muka kada vidim da su vrhunski sportaši uglavnom moralne ništice!

AN
Andreeejjj
20:48 27.03.2012.

Ejjj moj Dino...baš me zanima, dali češ istinito pokloniti taj novac bilo kome, škrtica jevrejska? Ako ne, trebao bi nagraditi tj platiti nogometaše Štimca, Ercega, itd, itd, koji su u tercetu \"peglali\" tvoju Viktoriju Đonlić!

MA
marko53
21:37 27.03.2012.

Zanima me čiji novac obećavaju ovi političari. Ni ovi koji su pošteno zaradili nemaju za život.