Split CO Dino Rađa

Rađa: Odlazim jer više ne mogu žicati novac

Foto: 'Nino Strmotic/PIXSELL'
Rađa: Odlazim jer više ne mogu žicati novac
27.07.2010.
u 10:50
Za novog je šefa momčadi s Gripa jednoglasno potvrđen poduzetnik Ilija Naletilić, vlasnik tvrtke Iner.
Pogledaj originalni članak

Dino Rađa, nakon više od sedam godina, više nije predsjednik košarkaša Splita Croatije osiguranja! Tako je odlučeno na jučerašnjoj skupštini kluba, a njegov nasljednik bit će poduzetnik Ilija Naletilić, vlasnik tvrtke Inero, koji je izabran na četverogodišnji mandat.

Sve odluke donesene su jednoglasno, a na sjednici je bio 21 od 30 "skupštinara". Potvrđeno je da Petar Škovrlj ostaje na mjestu direktora kluba, o njemu je Rađa govorio biranim riječima.

– Nisam nikada vidio nekoga tko se tako zdušno bavi svojim poslom – kazao je Rađa.

Obrazložio je razloge svog odlaska.

– Odlazim jer ne mogu više žicati novac, nitko me ne šljivi, izgleda da u Hrvatskoj moje ime ništa ne znači – kazao je razočarani Rađa.

Donio je zanimljivu odluku što se tiče svog novca koji je tijekom svih ovih godina dao ili posudio klubu.

– Ne tražim natrag taj novac, već ga darujem zaposlenicima kluba. Oni će ga sigurno dobiti, ne znam hoće li to biti u gotovini ili kroz dionice nakon preoblikovanja, ali darujem ga njima – otkrio je Rađa.

Rađa se potpuno povlači iz splitskog kluba.

– Takva je moja odluka, a bude li me klub trebao, pogotovu što se kontakata u inozemstvu tiče, bit ću mu na raspolaganju – zaključio je sada već bivši predsjednik.

Nekoć slavni klub s Gripa u procesu je preoblikovanja u sportsko dioničko društvo i kada posao bude gotov u rad kluba uključit će se i grad Split, koji će u značajnom postotku biti vlasnik kluba. Tako su i sve odluke na skupštini donesene uza suglasnost Grada.

Predsjednik Naletilić će do nove skupštine koja je sazvana za rujan izabrati Upravni odbor u kojem će uz njega sjediti još četiri člana, a skupština će odlučiti prihvaća li ili ne Naletilićeve kandidate.

Novi predsjednik žutih Ilija Naletilić najavio je kako očekuje da će se klub stabilizirati za dvije-tri godine, a smatra da će u tome puno pomoći i proces preoblikovanja koji je u tijeku. A do tada?

– Oslonit ćemo se na vlastite snage, na mladiće koji su igrali u juniorskom prvenstvu Hrvatske. Nećemo kupovati zvijezde, trebaju nam borci – govorio je Naletilić.

To bi značilo da Split i u idućoj sezoni čekaju teški dani. Očito je da će proći još dugo vremena dok košarkaši s Gripa opet budu barem blizu hrvatskoga košarkaškog vrha.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
12:35 27.07.2010.

Rađa: Odlazim jer više ne mogu žicati novac a svoj novac baš ne dajem rado za netalentirane košarkaše..