PUŠTEN NA SLOBODU

Profesionalni boksač u Splitu 'pao' s četvrt kilograma kokaina: 'Dio je za prodaju, a dio koristim ja'

Foto: Christoph Hardt/Geisler-Fotopress
Profesionalni boksač u Splitu 'pao' s četvrt kilograma kokaina: 'Dio je za prodaju, a dio koristim ja'
12.10.2021.
u 17:20
Budući da ranije nije osuđivan za takvo kazneno djelo, pušten je na slobodu uz obavezno tjedno javljanje policiji
Pogledaj originalni članak

Policijska uprava Splitsko-dalmatinske županije pohvalila se na službenim stranicama kako je kod 36-godišnjeg muškarca pronašla četvrt kilograma kokaina.

U priopćenju stoji:

"Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom. U sklopu istraživanje je obavljena pretraga stana kojeg koristi u Splitu, kao i osobnog vozila, te je pronađeno 238 g kokaina i digitalna vaga za precizno mjerenje. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo sukladno čl. 190. st.2. Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan je pritvorskom nadzorniku." 

Slobodna Dalmacija doznaje da je "36-godišnjak" zapravo profesionalni boksač, ali ne radi kao trener ni u jednom klubu s djecom i mladima. Zapravo je sparing partner "međunarodno priznatom boksaču i nastupa uglavnom izvan Hrvatske", a budući da ranije nije osuđivan za takvo kazneno djelo, pušten je na slobodu uz obavezno tjedno javljanje policiji. 

"Kokain je moj i držim ga radi prodaje jer sam upao u lošu financijsku situaciju, ali i za osobnu uporabu. Uzimam 5 grama dnevno", navodno je rekao, javlja SD, a usput dodao da ima primanja od 15.000 kuna mjesečno pa si to može priuštiti. 

Dodajmo i kako je policija pronašla i laboratorij za uzgoj marihuane, kao i samu biljku kod 43-godišnjaka.

"Nadalje, policijski službenici II. policijske postaje Split proveli  su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom kod kojeg je pretragom stana u Splitu a kojeg spomenuti koristi pronađeno 553,6 g marihuane, improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane i šest stabljika marihuane. Protiv 43-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama", javlja PU SDŽ.

>> Komentar urednika VL-a na utakmicu sa Slovačkom:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PR
Prekosutra
18:37 12.10.2021.

Uistinu, kako je moguce uopce zamisliti pustiti ga na slobodu!?

PE
PetiElement
18:53 12.10.2021.

Drži za prodaju, jer je u "teškoj financijskoj situaciji", ali... "ima mjesečna primanja 15.000 kn pa si to može priuštiti"..?! I ovi ga puste.. Monty Python-ovci bi se posramili kraj ovak dobrog scenarija.. 😂