BORBA S VREMENOM

Problemi uoči SP-a zbog stadiona u koji je uloženo 320 milijuna eura

Foto: Screenshot
Samara
21.03.2018.
u 19:08
Na tom stadionu u prvom krugu natjecanja igrat će se utakmice Kostarika - Srbija, Danska - Australija, Urugvaj - Rusija, te Senegal  - Kolumbija. Na tom stadionu igrat će se i jedan susret osmine finala i jedan susret četvrtfinala.
Pogledaj originalni članak

Premda su Rusi uvjeravali kako će svi stadioni biti završeni do početka svjetskog nogometnog prvenstva, upitno je hoće li stadion u Samari biti završen na vrijeme.

Radovi na Cosmos Areni nekoliko su puta prekidani i zaostatak je tako velik da Međunarodna nogometna federacija (FIFA) strahuje kako sve neće biti završeno do početka Svjetskog prvenstva.

- Zabrinuti smo zbog kašnjenja radova. Još je mnogo posla, a svi rokovi su probijeni. Potrebna je ogromna količina posla kako bi se sve stiglo na vrijeme - kazao je Colin Smith, Fifin šef natjecanja.

U krovnoj nogometnog organizaciji strahuju kako zbog kašnjenja radova neće uspjeti na vrijeme postaviti svoju opremu i testirati stadion. Međutim, izvršni direktor lokalnog Organizacijskog odbora Aleksej Sorokin pokušao je smiriti izaslanstvo FIFA-e kazavši kako će svi radovi biti završeni do kraja travnja.

- Sve će biti završeno do kraja travnja i bit će dovoljno vremena za sva testiranja - poručio je Sorokin. Cosmos Arena primat će 44.918 gledatelja, a troškovi gradnje procjenjuju se na 320 milijuna dolara.

Na stadionu u Samari igrat će se šest utakmica. U prvom krugu natjecanja igrat će se utakmice Kostarika - Srbija, Danska - Australija, Urugvaj - Rusija, te Senegal  - Kolumbija. Na tom stadionu igrat će se i jedan susret osmine finala i jedan susret četvrtfinala.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji trajat će od 14. lipnja do 15. srpnja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.