Preokret

Prijenosi Formule 1 možda na lokalnim televizijama – Z1, Jadran TV, NeT

Foto: 'Sutton MotorsportPress Association/Pixsell'
Prijenosi Formule 1 možda na lokalnim televizijama – Z1, Jadran TV, NeT
24.02.2011.
u 08:17
Bili smo na pregovorima u Londonu i jako sam optimističan. Još moramo sniziti cijenu, kaže Davorin Štetner
Pogledaj originalni članak

Hrvatski gledatelji možda će ipak ove sezone gledati utrke formule 1. Naime, pojavila se mogućnost da bi prijenosi mogli biti na devet regionalnih hrvatskih televizija poput Z1, Jadran TV, NeT...

Između 300 i 500.000 eura

– Istina je, pregovaramo s čelnicima Formula One Managementa (FOM), koji je zadužen za prodaju televizijskih prava – rekao je Davorin Štetner, vlasnik Kreator medije, tvrtke koja želi kupiti TV prava.

– Dogovorili smo partnerstvo s devet regionalnih televizija koje pokrivaju područje cijele Hrvatske – dodao je Štetner, mladi poduzetnik koji je proteklih godina bio vlasnik TV-plusa, televizije sa sjedištem u Jastrebarskom.

Pregovori su već daleko odmaknuli, tako da je sve izglednije da će prijenos prve utrke, 27. ožujka u Australiji, biti i na hrvatskim programima.

– Prije 20-ak dana bili smo na pregovorima u Londonu i jako sam optimističan. U stalnom smo kontaktu, no još je sporna cijena – objasnio je Štetner.

Iako nije htio potvrditi o kolikom je iznosu riječ, neslužbeno doznajemo da FOI traži 300 do 500 tisuća eura. Prije nekoliko godina ta je cifra bila i milijun eura, no od tada se stalno smanjuje.

– Prenosila bi se utrka i svi treninzi, a opsežnija nego na HTV-u bila bi i specijalna tjedna emisija – zaključuje Štetner.

HRT odustao zbog budžeta

Glavni urednik sportske redakcije HRT-a Bruno Kovačević nedavno je objasnio razloge odustajanja od kupnje televizijskih prava.

– Lani smo dobili veliki popust od Bernieja Ecclestonea, no sada formulu ne možemo kupiti ni uz taj popust jer nam je budžet prepolovljen.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

NI
nidjomidjo
09:40 24.02.2011.

hvala dragom Bogu i HRT-u da konačno više neće biti maltretiranja zvanog Formula 1, ovo mi jedna od najljepših sportskih vijesti u zadnje vrijeme uz odlazak Jura Ozmeca na HOO televiziju ili gdje već. Ti Blažičkovi hirovi postali su već neizdrživi - prijenos kvalifikacija???, pa studio F1, pa tri sata vrćenja u krug sa eventualno jednim pretjecanjem, pa onda komentari još sat vremena nakon utrke, analize itd. Užas nad užasima, a recimo naušrtb toga nisu prenošena mnoge utakmice i natjecanja od hrvatskog značaja. Hvala vam HRT od srca

NI
nidjomidjo
09:48 24.02.2011.

A vidim da ni ovom Štetneru nisu baš svi na broju. Prenositi treninge formule 1 ??????? WTF

PE
perce
12:32 24.02.2011.

Odmah da kažem: obožavam F1, ali mogu shvatiti da to nekome nije zanimljivo. Niti u muzici, ne vole svi jazz ( niti razumiju ).