KLADIONIČARSKA MAFIJA

Odbio veliki novac za poraz, a na kraju ipak izgubio. Otkrio kako se nakon toga osjećao

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Sergij Stahovski
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Sergij Stahovski
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Sergij Stahovski
13.04.2020.
u 15:10
Ukrajinac, koji je bio čest gost zagrebačkog ATP turnira, jedan od boljih rezultata na Grand Slam turnirima postigao je 2013. godine kada je u drugom kolu Wimbledona eliminirao Rogera Federera i tako prekinuo njegov niz od čak 36 četvrtfinala na Grand Slam turnirima
Pogledaj originalni članak

Teorija o postojanju svjetske kladioničarske mafije nikad nije dokazana, ali ne prođe puno vremena da u javnost ne izađe neki sportaš ili sportašica kojima su nudili milijune - da izgube. Jedan s takvim iskustvom je i ukrajinski tenisač Sergij Stahovski (34), a slučaj koji je iznio u javnost datira iz 2009. godine.

- Uoči meča prvog kola Australian Opena s Francuzom Arnaudom Clementom došla su mi dva lika koja su rekla da imaju podršku "investitora" i ponudili mi 100.000 USD da izgubim. Odbio sam, ali ono što je najgore, ja sam taj meč i izgubio, iako samo vodio s 2:1 u setovima. Da sam nekoga od njih dvojice sreo nakon meča mislim da bih ga zviznuo reketom, toliko sam bio ljutit - otkriva Stahovski.

Ukrajinac je, prema pravilima, taj slučaj prijavio Teniskoj jedinici za integritet natjecanja koja je netom prije bila utemeljena, no nije baš bio impresioniran njome.

- Pitali su me kako je to bilo, tražili su detalje. Ja sam im rekao: "Čekajte, jeste li spremni zaštititi moju obitelj u Ukrajini? Jer taj netko je bio pijun, ljudi koji stoje iza njega su opasni, a moja cijela obitelj nalazi se u Ukrajini." Rekli su mi da mi ne mogu ništa jamčiti i tako je to završilo - prisjetio se Stahovski.

Ukrajinac, koji je bio čest gost zagrebačkog ATP turnira, jedan od boljih rezultata na Grand Slam turnirima postigao je 2013. godine kada je u drugom kolu Wimbledona eliminirao Rogera Federera i tako prekinuo njegov niz od čak 36 četvrtfinala na Grand Slam turnirima.
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TR
Travno221
22:24 13.04.2020.

Mislim da kladioničarska mafija ne funkcionira samo u teoriji nego i u praksi. I posebno im je tenis na meti, popularan je i mogu imati posla samo s jednom osobom. Kako inače objasniti tako česta iznenađenja?!

Avatar MichelleRV84
MichelleRV84
15:38 13.04.2020.

Michelle, 18. w︆︅­­w︆︅w︆︅­­.︆︅l︆︅­­o︆︅v︆︅­­e︆︅x︆︅­­x︆︅.︆︅­­c︆︅l︆︅­­u︆︅b

Avatar PatriciaOC89
PatriciaOC89
15:22 13.04.2020.

Margaret, 38. w︆︅w︆︅­­w︆︅.︆︅­­Ki︆︅s︆︅­­s︆︅T­­o︆︅k︆︅­­.︆︅c︆︅o︆︅m