OD 10. do 12. prosinca

Posljednje pripreme za 42. Zlatnu piruetu

Foto: Renato Branđolica/VLM
Posljednje pripreme za 42. Zlatnu piruetu
26.11.2009.
u 15:08
Počele su i posljednje pripreme za najstarije klizačko natjecanje u svijetu, 42. Zlatnu piruetu Zagreba koja će se od 10. do 12. prosinca ove godine održati u Ledenoj dvorani Doma sportova.
Pogledaj originalni članak

Natjecanje koje je na Šalati 1961. godine stvorilo šest klizačkih zaljubljenika (Vladimir Amšel, Božidar Čubriković, Klara Dušanović, Zlatko Gros, Radovan Lipovšćak i Ante Škrtić) ove godine će u Zagreb dovesti više od 70 klizača i klizačica iz 21 zemlje svijeta (Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Estonija, Finska, Njemačka, Velika Britanija, Mađarska, Izrael, Japan, Kazahstan, Luksemburg, Poljska, Portoriko, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švedska i Turska).

Iako je 42. Zlatnu piruetu kao i većinu sportskih priredbi pogodila financijska kriza, zahvaljujući ponajprije pomoći Zagrebačkog sportskog saveza, više ne postoje nikakve sumnje u njezino održavanje. Štoviše, zavidna klizačka imena koja dolaze u Zagreb potvrdila su da je promjena datuma natjecanja bila pun pogodak.

Pojedini klizači, kao primjerice oni slovenski, čak su otkazali nacionalna prvenstva samo da bi od 10. do 12. prosinca klizali u Ledenoj.

Jako natjecanje kakvo će ugostiti Zagreb većini će biti posljednja provjera za ono najveće - Zimske olimpijske igre u Vancouveru u veljači 2012. godine, stoga ne treba sumnjati u klizački spektakl koji će kao i svaki put u posljednje 42. godine okruniti gala-priredba najboljih.

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.