JUniorski SP

Poraz od Srbije koji ne bi smio puno boljeti

Poraz od Srbije koji ne bi smio puno boljeti
16.12.2019.
u 23:41
U dvoboju koji je izravno odlučivao o pobjedniku skupine nadjačani su od selekcije Srbije i to sa 6:11
Pogledaj originalni članak

U svom trećem nastupu na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Kuvajtu naši su juniori doživjeli prvi poraz.

U dvoboju koji je izravno odlučivao o pobjedniku skupine nadjačani su od selekcije Srbije i to sa 6:11 (2:4, 2:2, 2:2, 0:3).

Tako će izabranici Joška Krekovića, nakon što danas vjerojatno pobijede Japan, kao drugi u skupini morati igrati i susret osmine finala, a suparnik će nam biti treća ekipa iz skupine D. Praktično bit će to poraženi iz dvoboja između Brazila i Novog Zelanda.

Ništa još, dakle, nije izgubljeno, što ne umanjuje žal za porazom od Srbije koja ipak nije toliko kvalitetnija za ovako uvjerljivi poraz u derbiju.

No, našima je u ovoj utakmici malo što polazilo za rukom (igrač više samo 16-3), nije im pomoglo niti 14 obrana naših vratara Jurline (11) i Sunare (3).

Doduše toliko je obrana (14) skupio i srpski vratar Mišović, koji je proglašen igračem utakmice. Pogotke za Hrvatsku postigli su pak Vrdoljak (3), L. Bajić, Penava i Žuvela.

U drugom susretu naše skupine Kina je pobijedila JAR sa 14:13. Poredak: Srbija 6, Hrvatska 4, Japan 4, Kina 2, JAR 0.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.