EP U-21

Poljska šokirala Italiju koja je imala čak 29 udaraca na vrata

Foto: Press Association/Pixsell
Poljska šokirala Italiju koja je imala čak 29 udaraca na vrata
19.06.2019.
u 23:41
Poljaci nakon dva kola imaju maksimalnih šest bodova i korak su do plasmana u polufinale i vize za olimpijske igre u Tokiju što bi bio najveći poljski uspjeh u ovom uzrastu
Pogledaj originalni članak

Nogometna reprezentacija Poljske priredila je iznenađenje pobijedivši Italiju s 1-0 u susretu 2. kola A skupine europskog U-21 prvenstva koje se održava u Italiji i San Marinu.

Pogodak odluke zabio je Krystian Bielik u 40. minuti. 

Italija je tijekom utakmice uputila čak 29 udaraca prema poljskim vratima, imala je 10 kornera i 65 posto posjeda lopte, međutim mladi 'azzurri' nisu uspjeli svladati Kamila Grabara.

Poljaci nakon dva kola imaju maksimalnih šest bodova i korak su do plasmana u polufinale i vize za olimpijske igre u Tokiju što bi bio najveći poljski uspjeh u ovom uzrastu.

Uoči zadnjeg kola dalje mogu i Španjolska i Italija, a moglo bi se dogoditi da tri ekipe imaju po šest bodova, pa će u tom slučaju odlučivati njihovi međusobni susreti.

Poljska će u zadnjem kolu igrati protiv Španjolske i bod je vodi dalje. Španjolcima treba pobjeda od najmanje četiri razlike za prvo mjesto, dok Italija mora pobijediti Belgiju i osluškivati rezultat druge utakmice.

U prvom susretu iz ove skupine Španjolska je u Reggio Emiliji pobijedila Belgiju s 2-1, a prvi pogodak za 'mladu furiju' zabio je nogometaš zagrebačkog Dinama Dani Olmo.

Bio je to susret dviju poraženih ekipa iz prvog kola. Španjolska je izgubila od Italije (1-3), dok je Belgiju porazila Poljska (2-3).

Stoga je za obje reprezentacije ovo bila posljednja prilika za ostanak u igri za plasman u polufinale. Španjolska je povela već u sedmoj golom Danija Olma. S desne strane je ubacio Carlos Soler, a Olmo je natrčao i sjajno pogodio s ruba kaznenog prostora za vodstvo Španjolske.

Izjednačio je Sebastian Bornauw u 24. minuti nakon ubačaja iz kornera. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Pablo Fornals je zabio za pobjedu mlade španjolske reprezentacije. Veznjak West Ham Uniteda je pucao s 20-tak metara pogodivši za pobjedu.

Olmo je odigrao cijeli susret za Španjolsku, a u 48. minuti je dobio žuti karton.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.