jadranski derbi

Poklepović: Riječani nas žele skalpirati

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Poklepović: Riječani nas žele skalpirati
19.09.2010.
u 13:01
- Sa Subašićem razgovara Gabrić, a ja to činim periferno, samo ga hrabrim. On je svjestan svoga stanja i situacije u kojoj se nalazi - kaže Špaco.
Pogledaj originalni članak

Bit će to pravi jadranski derbi. Hajduk stiže sa željom da ispere gorak okus iz Atene, a Rijeka želi ostati na prvoj poziciji.

– Naravno da ćemo učiniti sve da ostanemo lideri prvenstva. Drago mi je da se napokon sastajemo u poziciji da je Rijeka ispred Hajduka. Očekujem zahtjevnu utakmicu, i u taktičkom i u trkačkom smislu – kaže Nenad Gračan.

Nije trener Rijeke opterećen svojim danima u Hajduku.

– Nema mjesta nikakvim emocijama, Rijeka želi ostati prva na tablici, vjerujem da ćemo uz ispunjenu Kantridu to i uspjeti – poručio je Gračan.

A trener bijelih Stanko Poklepović biranim je riječima govorio o Rijeci.

– Prema Rijeci idemo s pozitivnim ozračjem, tako je nakon Atene, jedino nam nedostaje Andrić. Rijeku maksimalno uvažavamo, respektiramo je, jer nakon sedam kola drži prvo mjesto na tablici, a to znači da ima svoj slijed koji upozorava na ozbiljnu momčadi, spremnu i željnu skalpirati svakog protivnika na svom stadionu. Ali, i mi imamo jedini izbor, a to je pobijediti – kazao je Poklepović.

U Rijeci već nekoliko dana pada kiša, prema svim najavama tako će biti i za derbija.

– Kiša je moj dobar znak. Malo me strah travnjaka, možda ne bude primjeren za igru – rekao je Špaco.

Nije želio s Kantride izvlačiti pojedince kojih se plaši. – Najveća opasnost zove se Rijeka. Igrači su samo dio igre, njihova snaga je momčad, a ne Đalović, Rodić, Čagalj ili ne znam tko još tamo sve igra – kazao je Poklepović.

Druženje s Poklepovićem nije moglo proći bez priče o Danijelu Subašiću i njegovim kiksovima.

– Gabrić s njime razgovara, a ja to činim periferno, samo ga hrabrim. Subašić je svjestan svoga stanja, situacije u kojoj se nalazi. U ovoj zadnjoj utakmici dosta je odbijao lopte, tu se vidjela nesigurnost u hvatu. Ali, Subašića neću promijeniti, ne treba tome davati veliku pompu. Zašto ne pričamo o situacijama u napadu u koje su dolazili Anas i Tomasov, a nisu ih realizirali – kazao je Poklepović.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

EL
elephant
14:34 19.09.2010.

Pretpostavljam da će Rijeka pobijediti. Rijeka se i trudi jedino kad igra protiv Hajduka i Dinama, koji nju skoro uvijek podcijene i zato često izgube. S druge strane Hajduk nakon 1:1 sa Splitom i Dinamom i porazom od Grka psihološki ne stoji dobro. Ovaj slijed koji je Rijeka napravila nije odraz njene kvalitete, vidjelo se to u Vinkovcima. Ipak objektivno Rijeka je trenutno u HNL-u 3. klub po kvaliteti i dok god Hajduk i Dinamo igraju u Europi, Rijeka ima šanse biti ispred njih jer se oni dosta troše u ligi UEFA.

SD
satan da shumsky
16:31 19.09.2010.

najbolje bi bilo nerješeno...

VO
vojvo
17:39 19.09.2010.

ne da če vas skalpirati nego če vas rasturiti