MISTERIJ

Pojavile se fotografije nestale kineske tenisačice: Pojavit će se "uskoro"

Foto: Screenshot Twitter
Pojavile se fotografije nestale kineske tenisačice: Pojavit će se "uskoro"
20.11.2021.
u 12:15
Bivša prva tenisačica svijeta u parovima nije viđena niti je itko čuo za nju otkako je početkom mjeseca na kineskim društvenim mrežama objavila da ju je bivši kineski potpredsjednik Zhang Gaoli prisilio na spolni odnos.
Pogledaj originalni članak

Peng Shuai je dobro i 'uskoro' će se pojaviti u javnosti, tvrdi tako glavni urednik Global Timesa Hu Xijin koji je podijelio je objavu novinara China Global Televison Networka Shen Shiweija, inače bliskog komunističkom režimu u toj zemlju.

No, nitko ne zna jesu li tri fotografije koje je na Twitteru objavio Shiwei nastale ranije ili je zaista riječ o trenutnom stanju tenisačice.

Bivša prva tenisačica svijeta u parovima nije viđena niti je itko čuo za nju otkako je početkom mjeseca na kineskim društvenim mrežama objavila da ju je bivši kineski potpredsjednik Zhang Gaoli prisilio na spolni odnos.

Ni Zhang niti kineska vlada nisu komentirali njene navode u objavi koja je ubrzo bila obrisana s društvenih mreža, a tema je blokirana u raspravi na kineskom internetu koji je pod strogom cenzurom.

Ipak, glavni urednik Global Timesa u svom tweetu tvrdi kako je sve u redu s tenisačicom.

- Iz vlastitih izvora potvrđujem da su ove fotografije doista sadašnje stanje Peng Shuai. Proteklih dana ona je boravila u svom domu dobrovoljno i nije željela da je uznemiravaju. Uskoro će se pojaviti u javnosti i sudjelovati u nekim aktivnostima, napisao je Hu Xijin. 

Svoju zabrinutost zbog nestanka kineske tenisačice izrazili su i Ujedinjeni narodi te SAD koji traže od kineske vlade dokaze o stanju i sigurnosti Peng Shuai. 

WTA je Kini zaprijetio zabranom svih natjecanja ne otkriju li uskoro što se događa s Peng Shuai.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GE
Germanicus
23:33 20.11.2021.

Uostalom smatram da Kinezima treba oduzeti održavanje zimske Olimpijade.