JADRANSKI DERBI

Pojavila se nova snimka: Livaja bi mogao biti drastično kažnjen zbog udaranja huligana?

Foto: Facebook
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
22.11.2021.
u 17:19
"Igrač koji fizički napadne gledatelja prije, za vrijeme ili nakon utakmice, bit će kažnjen novčanom kaznom, zabranom igranja od tri do deset utakmica ili zabranom igranja od tri mjeseca do godinu dana", stoji u članku 61. disciplinskog pravilnika HNS-a
Pogledaj originalni članak

Jubilarni 100. jadranski derbi od hrvatske samostalnosti pružio nam je odličan nogomet u nedjelju u završnici 16. kola Prve HNL. Hajduk je na Rujevici iznenađujuće u posljednjim trenucima utakmice ‘ukrao’ pobjedu Rijeci i s 3:2 slavljem znatno zahuktao i zakomplicirao situaciju na vrhu ljestvice Prve HNL.

Na žalost, nakon utakmice jedan navijač Rijeke je utrčao na teren i udario pomoćnog trenera Hajduka Mislava Karoglana, a nokautom mu u obrani vratio Hajdukov rukovoditelj osiguranja Antonio Vuković.

Foto: Facebook

No, to nije bio jedini incident. Krajem prvog poluvremena jedan je navijač utrčao na teren i krenuo prema Hajdukovu Stefanu Simiću. Na društvenim mrežama pojavila se snimka na kojoj se vidi da ga je Simić odgurnuo u samoobrani nakon čega je natrčao Marko Livaja i srušio navijača na travnjak. Video pogledajte OVDJE.

No, Livaja bi zbog svog poteza mogao biti kažnjen budući da u članku 61. disciplinskog pravilnika HNS-a piše:

"Igrač koji fizički napadne gledatelja prije, za vrijeme ili nakon utakmice, bit će kažnjen novčanom kaznom, zabranom igranja od tri do deset utakmica ili zabranom igranja od tri mjeseca do godinu dana."

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk

Livaji na ruku ne ide slavljenje prvog gola Hajduka u 45. minuti. Tada je udario korner-zastavicu i gestikulirao prema tribinama što je izazvalo reakciju domaće publike.

"Tko se nesportski ponaša prema gledateljima riječima, pokretima, gestama ili na drugi način kaznit će se novčanom kaznom i zabranom igranja do pet utakmica ili zabranom obavljanja funkcija tri mjeseca", stoji u članku 52. disciplinskog pravilnika HNS-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

Avatar Sand_dan_Glokta
Sand_dan_Glokta
18:01 22.11.2021.

Haha postali ste stručnjaci u izokretanju činjenica i iskrivljavanju pravilnika. Po kojem pravilniku se ovaj huligan na terenu smatra gledateljem?

Avatar MK3
MK3
18:19 22.11.2021.

Navijam za Dinamo, no to meni nije "fizički napad na gledatelja" od Livaje, nego "neutraliziranje opasnosti po svakog i to primjerenom silom"... Da je to bio "fizički napad na gledatelja" Livaja bi nastavio kad je ovaj bio na podu - a nije... Jedini koji stvarno napada i ne posustaje je gledatelj, nit kad ga prvi Hajdukovac zaustavlja, nit kada je na podu... Kad osiguranje lovi gledatelja i recimo padnu - onda to isto nije "napad na gledatelja" - gledatelj ovdje ne posustaje u naumu... Znam da se uloge nebi trebale mjesati (igrac, osiguranje, sudac, gledatelj itd.) - no nemoze nit biti, da to na ulici bude "civilna kuraža" a na terenu diametralno nesto drugo kao "fizički napad"...

KU
kuramela
17:57 22.11.2021.

Livaja nije udario gledatelja već nasilnika. Ako gledatelj uđe na teren on više nije gledatelj već opasnost na terenu.