prekid u sofiji

Policajac ozlijeđen, pet uhićenih: Prvu baklju bacili su bugarski navijači!

Foto: Youtube Screenshot
neredi
11.10.2014.
u 14:30
Ono što čudi jest kako je tolika količina baklji uspjela završiti na tribinama stadiona Vasil Levski.
Pogledaj originalni članak

Sukobi bugarskih i hrvatskih navijača uoči sinoćnje utakmice na sofijskim ulicama nastavljeni su i na tribinama tijekom kvalifikacijskog ogleda pa je u jednom trenutku, u 24. minuti nakratko prekinut susret. Baklje su letjele s jedne na drugu stranu, a 'uzavrele glave' morali su smirivati i igrači obiju reprezentacija.

Ipak, video kojeg je snimio jedan hrvatski navijač prikazuje kako je prva baklja doletjela s dijela tribine gdje su bili domaći navijači. Ubrzo, hrvatski navijači odgovorili su istom mjerom.

No, ono što najviše čudi, s obzirom na bogatu povijest sukoba hrvatskih i bugarskih 'drukera', jest kako je tolika količina baklji uspjela završiti na tribinama stadiona Vasil Levski. Bugarska policija i sigurnosne službe definitivno nisu odradile posao kako treba.

Također, policija je priopćila kako je jedan policajac lakše ozlijeđen prilikom intervencije u sektoru B, kad su se, kako navode bugarski mediji, sukobili navijači Levskog i Beroe.

- Privedeno je petero navijača. A prilikom sukoba domaćih i gostujućih navijača u drugom sektoru (D), situacija se smirila odmah po dolasku interventne policije, stoji u priopćenju.

Dodajmo kako je bugarski izbornik Ljuboslav Penev branio svoje navijače nakon utakmice.

- Ne vidim zašto bi Uefa kažnjavala bugarski savez, mislim da smo već dosta puta kažnjeni. Inače, takve stvari se događaju svugdje u svijetu. Volim kad publika strastveno i srčano bodri svoju momčad, pa nije stadion biblioteka! Osim toga, zašto unaprijed osuđujete naše navijače? Znamo li tko je prvi počeo s provokacijama? Zahvaljujem se na sjajnoj podršci - rekao je Penev.

No, predsjednik bugarskog nogometnog saveza, Borislav Mihajlov, imao je drugačiji stav.

- Ne znam još kako, no, Uefa će nas vjerojatno kazniti.

Mihajlov je inače i član Uefina izvršnog odbora.

>>Hrvatski i bugarski navijači iskazali veliku količinu mržnje

>>Navijači Partizana pomogli Bugarima u napadu na Hrvate!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

ĆA
ćaćaća
11:43 11.10.2014.

sad će z.stevanović i ekipa iz hr nevladinih organizacija krenuti s pljuvačinom..oni su zbog toga i osnovani..cilj je kontrola hrvatske na svim poljima..iza svega stoji politika..

T1
t111
11:02 11.10.2014.

bitno da smo mi hrvati huligani prema uefa-i, krivi za sva nedjela.

FC
fcnuernberg
11:08 11.10.2014.

Uefa i fifa = mafia. I mislim da nisam ja jedini tog mišljenja! A našim dečkima čestitke na pobjedi! Samo tako dalje!