Preračunali se

Pogledajte što je to pisalo na Torcidinom transparentu koji je, gle čuda, iznenada nestao

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Torcida
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Torcida
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Torcida
02.02.2020.
u 17:55
Zanimljivo, Torcida je u Varaždinu dugo vremena imala raširen transparent 'Stop the VAR in Croatia', naravno kao kontra HNS-ovoj inovaciji, ali taj natpis bio je brzo pospremljen nakon što je VAR Hajduku donio dva penala (kasnije i treći)
Pogledaj originalni članak

Od Varaždina 28. srpnja do Varaždina 2. veljače 2020. godine: to je bio Hajdukov niz bez pobjede u gostima u prvenstvu, protiv čak osam suparnika: Slavena Belupa, Osijeka, Rijeke, Istre 1961, Lokomotive, Gorica, Dinama i Intera. Usto, pali su i protiv Gorice u Kupu.

U prvom proljetnom kolu taj Hajdukov crni niz je prekinut, s novim trenerom, novom koncepcijom, sasvim novom energijom i novim zanosom na terenu. Ne i s novom dozom igračke kvalitete i dojmljivom atraktivnošću izvedbe, ali i takav Hajduk u ovom trenutku prejak je za Varaždin.

I takav Hajduk opet se učvrstio na drugom mjestu, što je za bijele nagovještaj značajnoga koraka naprijed u odnosu na prethodne sezone. 

Video-tehnologija donijela je Splićanima kazneni udarac u 17. minuti, kada je najiskusniji igrač domaće obrane Denis Glavina igrao rukom u 16-ercu. 

Međutim, solidan udarac Mije Caktaša s bijele točke fantastično je obranio vratar Varaždinaca Ivan Nevistić.

Caktašu je ovo bio peti neiskorišteni kazneni udarac u karijeri, prvi ove sezone. Zanimljivo, u prvom srazu Varaždina i Hajduka na ovom stadionu ove sezone Caktaš je s bijele točke bio nadmudrio Nevistića.

I u 26. minuti na sceni su opet bili Caktaš i Nevistić; i opet je šut Hajdukovog nogometaša sjajno ukrotio vratar Varaždina. Tek u 30. minuti Varaždinci su napokon potpisali kapitulaciju. Jairo je nesebično gurnuo loptu Eduoku, a Nigerijac iz blizine zakucao loptu u mrežu.

No, nakon što su hajdukovci već proslavili pogodak, sudac ga je na intervenciju iz VAR-sobe poništo zbog zaleđa Eduoka.

Ipak, u 42. minuti Hajdukov pogodak bio je čist kao suza. Varaždinci su nesmotrenošću u zadnjoj liniji ostavili Jaira samoga na 16 metara i njegov šut bio je neobranjiv čak i za svemogućega Nevistića.

Hajduk je bio poduzetniji, konkretniji i učinkovitiji od inferiornoga suparnika i njegovo vodstvo bilo je pitanje trenutka.

Hajdukova dominacija nastavljena je i u drugom poluvremenu. U 54. minuti Tahiraj je finim udarcem svladao Nevistića, ali lopta je odsjela na vratnici. U 69. minuti pak vratar Nevistić sjajnom je raekcijom pokupio loptu s gol-crte nakon udarca Eduoka, ali trenutak ranije igrač Varaždina Stolnik igrao je rukom u šesnaestercu pa je na intervenciju iz VAR-sobe Hajduku opet bio dosuđen kazneni udarac. Ovoga puta Caktaš je bio precizan.

Zanimljivo, Torcida je u Varaždinu dugo vremena imala raširen transparent 'Stop the VAR in Croatia', naravno kao kontra HNS-ovoj inovaciji, ali taj natpis bio je brzo pospremljen nakon što je VAR Hajduku donio dva penala.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Torcida

Na kraju, u 90. minuti VAR je još jednom 'pogladio' Splićane. Utvrđeno je kako je Roca u 16-ercu udario Jakoliša, pa je Pejin dosudio 11-erac, a Eduok zabio za konačnih 3:0. 

- Blaženi VAR! - uskliknuo je Igor Tudor poslije utakmice, pa nastavio:

- Neka nam samo bude ovako dobar svaki put. Ma VAR će uvijek pomoći momčadi koja je bolja, važno je samo da ljudi koji to gledaju pošteno izaberu te situacije. Ja sam uvijek za VAR, jer on je i u Italiji donio ogromno dobre stvari.

Hajdukov trener pohvalio je učinak svojih igrača i ustvrdio kako je najveća prepreka bijelima bio – teren.

- Na ovakvoj livadi nikada nije sigurno da će bolja momčad pobijediti. Tu je bilo nemoguće spojiti dva pasa. Znate, mi cijele pripreme tražimo igru, a igračima kada vide ovakvu oranicu mijenja se mentalni sklop, moraju raditi nešto što nismo planirali i biti pametni, adaptirati se na te uvjete. I to su i bili – dodao je Tudor.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

PR
prajdali100
18:27 02.02.2020.

Je l' sada sve ok ! Već se spremala kiša suza i uvreda i sve propade.

DH
dalibor.hren
18:35 02.02.2020.

Uz tri penela po utakmici, nekoga moraju i dobiti!

Avatar smuljko
smuljko
19:52 02.02.2020.

Zar itko još komentira igre kluba koji je a pari sa malteskim i moldavskim klubovima.......ako uopće i je