Lazio - Villarreal 2:1

Podmornica potonula u Rimu

Foto: Reuters
Podmornica potonula u Rimu
22.10.2009.
u 21:10
Nogometaši Villarreala odigrali su još jednu utakmicu u ovoj sezoni iz koje su izašli kao gubitnici. U ogledu 3. kola skupine G Europa lige pali su kod Lazija u Rimu 2-1.
Pogledaj originalni članak

U Europa ligi je španjolska momčad, popularna "žuta podmornica", dosad ostvarila pobjedu (Levski), pa poraz (Red Bull Salzburg) i sada novi poraz, a stanje u domaćoj ligi (Primeri) je jednako dramatično po njih. Jedina su momčad u prvenstvu koja nije dosad ostvarila niti jednu pobjedu nakon sedam kola.

U Rimu su imali priliku osvojiti puni plijen ili barem remi. U prvom dijelu su bili bolji, a od 68. minute su imali i igrača više (drugi žuti karton Matuzalema). Unatoč tome, Lazio je bio bolji u zadnjih dvadeset minuta, a Rocchi je u 90. minuti zabio pogodak i okrunio bolju igru domaćina unatoč brojčanom manjku na Olimpicu.

Utakmicu je, uz dosta prigovora s obje strane, sudio hrvatski djelitelji pravde Ivan Bebek, s pomoćnicima Tomislavom Petrovićem i Tomislavom Šetkom.

Red Bull Salzburg je pobijedio na domaćem terenu Levski 1-0 i tako zadržao stopostotni učinak u ovoj G skupini. Hrvatski nogometaš Nikola Pokrivač je odigrao svih 90 minuta za austrijsku momčad, uz žuti karton.

U skupini H je veliki korak prema vrhu napravio favorit skupine Fenerbahçe koji je na gostovanju svladao Steauu 1-0. Da stanje na ljestvici postane potpuno komplicirano pobrinuo se Sheriff koji je iznenađujuće pobijedio nizozemskog doprvaka Twente s 2-0.

Premda su imali do 72. minute ugodno vodstvo 2-0 u Beču, nogometaši Werdera ipak nisu uspjeli zadržati stopostotni učinak u skupini L Europa lige.

Odigrao je Werder kod bečke Austrije neodlučeno 2-2, čime su osvojili sedmi bod u Europa ligi, ali su bili sasvim blizu devetom. Sjajni Claudio Pizarro je dvaput pogađao domaću mrežu (19. i 63. minuta), ali to nije bilo dovoljno klubu iz Bremena za pobjedu.

Sulimani je smanjio u 72., a džoker s klupe Schumacher je tri minute prije kraja izjednačio za konačnih 2-2.

U drugom ogledu skupine je Athletic pobijedio portugalski Nacional 2-1 uz preokret u posljednjih dvadeset minuta. Etxebarria je anulirao u 70. minuti vodstvo gostiju, a sljavlje Baskijcima je donio Llorente u 86. minuti. Time su se na vrhu skupine izdvojili Werder i Athletic.

U skupini K se na prvom mjestu izdvojio PSV što mu je omogućila 1-0 pobjeda u Eindhovenu protiv FC Kopenhagena. U 33. minuti  za domaće Reis nije realizirao jedanaesterac, ali je tu grešku ispravio u 72. kada je postigao jedini i pobjedonosni pogodak.

Sparta je, pak, u Pragu relativno lako, s 2-0, bila bolja od rumunjskog Cluja.

Europa liga, 3. kolo:

Skupina G

Lazio - Villarreal 2:1 (Zarate 20, Rocchi 90 / Eguren 40)

Red Bull Salzburg - Levski 1:0 (Švento 45)

Redoslijed: 1. Red Bull Salzburg 9 bodova, 2. Lazio 6, 3. Villarreal 3, 4. Levski 0.

Skupina H:

Sheriff - Twente 2:0 (Balima 41, Franca 90)

Steaua - Fenerbahçe 0:1 (Kazim-Richard 59)

Redoslijed: 1. Fenerbahçe 6, 2. Sheriff 4, 3. Twente 4, 4. Steaua 2

Skupina K


PSV Eindhoven - FC Kopenhagen 1-0 (Reis 72)
Sparta Prag - Cluj 2-0 (Kučka 15, Hubnik 32)

Redoslijed: 1. PSV Eindhoven 7, 2. Sparta 4, 3. Cluj 3, 4. FC Kopenhagen 3.

Skupina L

Athletic Bilbao - Nacional 2-1 (Etxebarria 70, Llorente 86 / Micael 43)
Austria Beč - Werder 2-2 (Sulimani 72, Schumacher 87 / Pizarro 19, 63)

Redoslijed: 1. Werder 7, 2. Athletic 6, 3. Austria Beč 2, 4. Nacional 1.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.