Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lazio - Villarreal 2:1

Podmornica potonula u Rimu

Villarreal
Reuters
22.10.2009.
u 21:10

Nogometaši Villarreala odigrali su još jednu utakmicu u ovoj sezoni iz koje su izašli kao gubitnici. U ogledu 3. kola skupine G Europa lige pali su kod Lazija u Rimu 2-1.

U Europa ligi je španjolska momčad, popularna "žuta podmornica", dosad ostvarila pobjedu (Levski), pa poraz (Red Bull Salzburg) i sada novi poraz, a stanje u domaćoj ligi (Primeri) je jednako dramatično po njih. Jedina su momčad u prvenstvu koja nije dosad ostvarila niti jednu pobjedu nakon sedam kola.

U Rimu su imali priliku osvojiti puni plijen ili barem remi. U prvom dijelu su bili bolji, a od 68. minute su imali i igrača više (drugi žuti karton Matuzalema). Unatoč tome, Lazio je bio bolji u zadnjih dvadeset minuta, a Rocchi je u 90. minuti zabio pogodak i okrunio bolju igru domaćina unatoč brojčanom manjku na Olimpicu.

Utakmicu je, uz dosta prigovora s obje strane, sudio hrvatski djelitelji pravde Ivan Bebek, s pomoćnicima Tomislavom Petrovićem i Tomislavom Šetkom.

Red Bull Salzburg je pobijedio na domaćem terenu Levski 1-0 i tako zadržao stopostotni učinak u ovoj G skupini. Hrvatski nogometaš Nikola Pokrivač je odigrao svih 90 minuta za austrijsku momčad, uz žuti karton.

U skupini H je veliki korak prema vrhu napravio favorit skupine Fenerbahçe koji je na gostovanju svladao Steauu 1-0. Da stanje na ljestvici postane potpuno komplicirano pobrinuo se Sheriff koji je iznenađujuće pobijedio nizozemskog doprvaka Twente s 2-0.

Premda su imali do 72. minute ugodno vodstvo 2-0 u Beču, nogometaši Werdera ipak nisu uspjeli zadržati stopostotni učinak u skupini L Europa lige.

Odigrao je Werder kod bečke Austrije neodlučeno 2-2, čime su osvojili sedmi bod u Europa ligi, ali su bili sasvim blizu devetom. Sjajni Claudio Pizarro je dvaput pogađao domaću mrežu (19. i 63. minuta), ali to nije bilo dovoljno klubu iz Bremena za pobjedu.

Sulimani je smanjio u 72., a džoker s klupe Schumacher je tri minute prije kraja izjednačio za konačnih 2-2.

U drugom ogledu skupine je Athletic pobijedio portugalski Nacional 2-1 uz preokret u posljednjih dvadeset minuta. Etxebarria je anulirao u 70. minuti vodstvo gostiju, a sljavlje Baskijcima je donio Llorente u 86. minuti. Time su se na vrhu skupine izdvojili Werder i Athletic.

U skupini K se na prvom mjestu izdvojio PSV što mu je omogućila 1-0 pobjeda u Eindhovenu protiv FC Kopenhagena. U 33. minuti  za domaće Reis nije realizirao jedanaesterac, ali je tu grešku ispravio u 72. kada je postigao jedini i pobjedonosni pogodak.

Sparta je, pak, u Pragu relativno lako, s 2-0, bila bolja od rumunjskog Cluja.

Europa liga, 3. kolo:

Skupina G

Lazio - Villarreal 2:1 (Zarate 20, Rocchi 90 / Eguren 40)

Red Bull Salzburg - Levski 1:0 (Švento 45)

Redoslijed: 1. Red Bull Salzburg 9 bodova, 2. Lazio 6, 3. Villarreal 3, 4. Levski 0.

Skupina H:

Sheriff - Twente 2:0 (Balima 41, Franca 90)

Steaua - Fenerbahçe 0:1 (Kazim-Richard 59)

Redoslijed: 1. Fenerbahçe 6, 2. Sheriff 4, 3. Twente 4, 4. Steaua 2

Skupina K


PSV Eindhoven - FC Kopenhagen 1-0 (Reis 72)
Sparta Prag - Cluj 2-0 (Kučka 15, Hubnik 32)

Redoslijed: 1. PSV Eindhoven 7, 2. Sparta 4, 3. Cluj 3, 4. FC Kopenhagen 3.

Skupina L

Athletic Bilbao - Nacional 2-1 (Etxebarria 70, Llorente 86 / Micael 43)
Austria Beč - Werder 2-2 (Sulimani 72, Schumacher 87 / Pizarro 19, 63)

Redoslijed: 1. Werder 7, 2. Athletic 6, 3. Austria Beč 2, 4. Nacional 1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije