SLAVEN IMA NOVOG TRENERA

Spasio je Osijek u potpunom kaosu, a sada ga isto traži još jedan HNL prvoligaš

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
30.08.2021.
u 19:29
Podsjetimo, popularni Zeka se u HNL vratio nakon kratkog angažmana u Mađarskoj, a prije toga je vodio moldavski Sheriff
Pogledaj originalni članak

Zoran Zekić, vratio se u HNL. Ovoga puta neće među svoje Osječane, već se sjesti na klupu Slaven Belupa. Robert Markulin i Aleksandar Aleksovski u borbi za ostanak u elitnom razredu domaćeg nogometa kao spasitelja vide onoga koji je iz ponora vadio upravo svoj NK Osijek. 

Sada se i Slaven nalazi u teškoj situaciji. Nakon sedam utakmica ima jednu pobjedu, dva remija i čak četiri poraza s gol razlikom 4:7 i s ukupnih 5 bodova nalazi se tek ispred Hrvatskog dragovoljca, povratnika u Prvu ligu, koji će vjerojatno cijelu sezonu "čuvati" zadnju poziciju. 

Ciljaju čelnici 'farmaceuta' i na dugoročnu sportsku politiku kluba i uspješno poslovanje i afirmaciju mladih igrača, a ako je suditi prema prošlosti, Zekić bi tu mogao biti odličan izbor. U Zekićevoj osječkoj eri su debitirali Pilj, Šutalo, Žaper, a onda postali i nositelji igre, a stvorio je i sjajan mercato (transferi Barišića, Mudražije, Grezde, Lukića, Hajradinovića, Baraća).

Podsjetimo, popularni Zeka se u HNL vratio nakon kratkog angažmana u Mađarskoj, a prije toga je vodio moldavski Sheriff. 

Ipak, najdulje se zadržao u klubu koji ga je iznjedrio - NK Osijeku - s kojim je ostvario najveći europski uspjeh eliminiravši PSV Eindhoven u Europskoj ligi. Klub u rodnom gradu popularni Zeka je vodio 1305 dana kroz 152 utakmice, postavši najdugovječniji trener Osječana, gdje je 69 puta slavio, 40 puta odigrao izjednačeno i 43 puta izgubio.  

Dodajmo i kako je kao igrač dečko s osječkog kvarta, Jug II, igrao za osam, a postizao pogotke za čak sedam domaćih prvoligaških klubova – Belišće, Osijek, Cibaliju, Zadar, Kamen Ingrad, Inter i Rijeku. Zanimljivo, za Dinamo u pet prvoligaških nastupa nije postigao nijedan, a u igračkoj je karijeri imao i kratke inozemne izlete.

POGLEDAJTE VIDEO: 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TO
Tomi
21:51 30.08.2021.

Po meni jako podcijenjen trener. Kada vidim kako Bjelica vodi Osijek, onda je Zekic spram njega top klasa

GO
gorica
01:13 31.08.2021.

Jako dobar trener, ali sa ovom momčadi…? Tom Cruise iz nemoguće misije ne može ništa .

JO
Joks56
15:50 31.08.2021.

Zekić je za bjelka veeliki gospodin i čovjek.