1/16 finala kupa

Dinamo uvjerljiv u Zlataru, modri sa šarenim sastavom zabili sedam golova

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Oštrc - Dinamo
22.09.2015.
u 17:33
Od redovitih prvotimaca u sastavu Dinama, koji je vodio Damir Krznar jer Zoran Mamić otišao je u Grčku snimati Olympiakos, bio je jedino Machado
Pogledaj originalni članak

Dinamo lako je prošao u osminu finala Hrvatskog kupa. Modri su u Zlataru svladali županijskog drugoligaša Oštrc s uvjerljivih 7:1. Dinamo je igrao u mješovitom sastavu, a ni jedan od braće Mamić nije bio u Zagorju, piše Goal.

Od redovitih prvotimaca u sastavu Dinama, koji je vodio Damir Krznar jer Zoran Mamić otišao je u Grčku snimati Olympiakos, bio je jedino Machado. A u sastavu se našao mladi Kobi Morris . Na klupi je bio još jedan igrač Dinama 2, senegalski napadač Badara Badji, kao i Mikulić, Šovšić, Ademi, Benković, Moro i Soldo. U Zlatar nije došao ni Zdravko Mamić, a na montažnim se tribinama našlo i dvije tisuće gledatelja. Dvoboj je sudio Jurica Mihalj.

Očekivano, Dinamo je dominirao od početka, a prvi je šansu imao Olmo, kada je njegov udarac sa 16 metara u četvrtoj minuti golman jedva obranio. Hodžić je zatresao mrežu iz zaleđa, a Dinamo je poveo u 26. minuti. Cekici je srušen u kaznenom prostoru, a Machado je bio precizan s bijele točke za 0:1 .

U 28. minuti je Ćorić pogodio vratnicu udarcem s desetak metara, da bi u 44. minuti Oštrc izjednačio! Marko Trčak, kapetan, nakon ubačaja Labasa iz kornera glavom je s pet metara izjednačio na 1:1 i izazvao delirij na tribinama!

U prvom poluvremenu Dinamo je razočarao, imao je jalovu inicijativu, dok su domaćini tri puta došli blizu gola plavih te zabili gol iz prve prave šanse.

U 50. minuti Morris je doveo Dinamo u vodstvo 2:1, iz gužve iz blizine. Četiri minute poslije Cekici je imao dobru šansu, oslobodio se čuvara na deset metara od gola, ali udarac mu je blokiran. No, mladi je Albanac zabio minutu poslije za 3:1 . Dobio je loptu u prostor, izišao sam pred golmana i s deset metara prebacio golmana.

Da bi u 57. Hodžić zabio i za 4:1 ! Musa je prošao, a Armin je ostao sam i glavom zabio.

Pola sata prije kraja Moro je zamijenio Machada. A u 63. minuti Moro je asistirao Olmu, a mladi Španjolac pobjegao je obrani i (opet) lobao golmana za 5:1 .

U 65. je minuti Badji zamijenio Hodžića, a u 68. je Ćorić je ubacio s desne strane, a Cekici glavom zabio za 6:1. Mogao je, poput Olma, prvijenac za Dinamo zabiti i Badji, ali je s pet metara nevjerojatno promašio glavom. A u posljednjih 20 minuta igrao je Soldo, koji je zamijenio Goncala.

Badji se doista proslavio – promašajima! U 77. minuti s tri metra pucao je preko gola. Nakon Gojakova prodora i grede, Matel je natrčao na odbijanac i zabio sedmi gol za 7:1 u 82. minuti.

Ipak, i nakon sedam primljenih golova, domaći golman Bobek doživio je skandiranje tribina! I to pred sam kraj, nakon velike dvostruke obrane!

Zaprešićki Inter gubio je od Zmaja u Blatu na Korčuli 1:0, pa okrenuo na 3:1, da bi završilo 3:2. Zadar je slavio u Poreču s 3:0, a Osijek u Dugoj Resi s 3:1 golovima Peroševića (2) i Šarića.

Hrvatski kup, 1/16 finala

Oštrc - Dinamo 1:7

81' GOOOOOOL! Matel je postigao sedmi gol za Dinamo.

65' GOOOOOOL! Evo i šestog pogotka Dinama, opet je zabio Cekici.

63' GOOOOOOL! Dinamo vodi 5:1, strijelac Olmo.

57' GOOOOOOL! Stvari u Zlataru sjedaju na svoje mjesto. Sada je strijelac Hodžić.

55' GOOOOOOL! Dinamo vodi 3:1, strijelac je Cekici.

50' GOOOOOL! Dinamo opet vodi. Zabio je Darrick-Kobi Morris nakon gužve. Riječ je o 20-godišnjem braniču koji je bio u Dinamu II, no danas je dobio priliku od prve minute.

44' GOOOOOL! Oštrc je izjednačio, pogodak je postigao Trčak koji je pogodio glavom.

27' GOOOOOL! Machado je zabio gol iz jedanaesterca!

Uoči same utakmice Ante Ćorić našalio se kako je bijela točka prevelika i preblizu gola.

Oštrc: Bobek, Beljak, Puklin, Trčak, Labaš, Mikac, Kesak, Lajšić, Popek, Mijatović, Hendija

Dinamo: Ježina, Matel, Morris, Goncalo, Musa, Machado, Olmo, Cekici, Gojak, Ćorić, Hodžić

>> O utakmici Oštrca i Dinama čitajte i na Goal.com

>>Vidović: Noć ću provesti u hitnoj pa igrati protiv Dinama

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
20:03 22.09.2015.

Da mi je biti na jugu.....culo bu se....:E , judi moji opet je dinamo pobidia uz pomoc sudaca.....dosudia im je penal...e....to vise nije za virovat !!!

DU
Deleted user
21:22 22.09.2015.

Pressica izvanredna iz Splita . Previsoka pobjeda Dinama . Sudci su onako gotovo nevidljivo pogodovali Dinamu taman toliko da pobijedi tolikom razlikom. Uglavnom žalit će se Brba,Pavke i Brankica. Ima grupa nezadovoljnika na rivi malo negoduju zbog Dinamove visoke pobjede ,pa malo predahnu uz Svagušino pecivo s muzgavcima i zaljevaju Hajdučkim Acidofilom. Zatim odjure do prvog wc-a .Vraćaju se ponovo sa novim poletom(novom snagom) i poletno prosvjeduju i tako stalno se vrte u krug. Vrijeme je stalo dole je 70-ta. Ahhh vi to nikad nećete razumit.

MA
mađar
21:02 22.09.2015.

Nikolicu kakas. Nemoj dolaziti u Cesmu kakati.