ZLATNA LIGA

Pobjeda odbojkašica Hrvatske u Češkoj vrijedna polufinala

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Pobjeda odbojkašica Hrvatske u Češkoj vrijedna polufinala
11.06.2022.
u 23:50
Hrvatska je na kraju bolje servirala, devet as servisa naspram pet Čehinja, blokirala (13:8), napadala (52:47), manje griješila (20:21) i imala točniji prijem servisa (42:27 posto).
Pogledaj originalni članak

Hrvatske odbojkašice pobijedile su u dvoboju B skupine Zlatne europske lige u Zlinu Češku s 3:1 u setovima (-20, 23, 20, 12) i prošle u daljne natjecanje.

Hrvatice su nanijele prvi poraz Čehinjama, te se osvetile za nedavni poraz (0:3) u Varaždinu. Pobjeda je to kojom su Hrvatice izborile polufinale Zlatne europske lige, jer se Final Four u Ukrajini, dogovoren puno ranije, neće odigrati zbog rata.

Hrvatska je na kraju bolje servirala, devet as servisa naspram pet Čehinja, blokirala (13:8), napadala (52:47), manje griješila (20:21) i imala točniji prijem servisa (42:27 posto). Mika Grbavica sa 16 poena najučinkovitija, ali uz nju sjajne Josipa Marković i Martina Šamadan s po 13 poena, te Laura Miloš i Božana Butigan s 12.

Na ljestvici je prva Češka s devet bodova, Hrvatska ima osam, a Slovačka jedan bod.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.