Lijepa tradicija

Pobjeda na otvaranju uvijek je značila i ulazak u drugi krug

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Pobjeda na otvaranju uvijek je značila i ulazak u drugi krug
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ante Buškulić
10.06.2012.
u 18:47
Dogodilo se to na tri velika natjecanja, svaki put protiv nominalno najslabije momčadi u skupini, baš kao što je i Irska.
Pogledaj originalni članak

Lijepo je znati da je od šest velikih natjecanja, na kojima je Hrvatska dosad bila, svaki put pobjeda u prvoj utakmici bila dovoljna za ulazak u drugi krug. I svaki je put to bilo protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini, kao što je sad Irska. Bili su to Turci na EP-u 1996. (1:0), Jamajčani na SP-u 1998. (3:1) i Austrijanci na EP-u 2008. (1:0). I Barić je na Euru 2004. imao priliku na otvaranju svladati najslabije, ali odigrao je 0:0 sa Švicarskom. SP 2002. otvoren je porazom od Meksika (0:1), a SP 2006. od Brazila (0:1) i ni Jozić ni Kranjčar nisu u ostale dvije utakmice uspjeli pronaći formulu za drugi krug.

A sada nešto neugodniji podaci: branički tandem Ćorluka - Schildenfeld, koji bi trebao razbiti sve irske napade, dosad je odigrao samo 225 minuta u tri utakmice, od čega samo jedno poluvrijeme, protiv Estonije (3:1) u posljednjih 20 mjeseci! Također, udarni napadački tandem Mandžukić i Jelavić u 386 minuta, koliko su proveli zajedno na terenu, u devet utakmica postigli su samo jedan pogodak! I to Jelavić u nevažnoj pobjedi nad Katarom 3:2. Igrali su zajedno u prvom poluvremenu protiv Gruzije u Splitu (gubili 0:1) i u Grčkoj (0:2). No, tada je Mandžukić djelovao na boku u sustavu 4-2-3-1. Kao klasični napadački tandem bit će, vjerujmo Biliću, učinkovitiji!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.