ČVRSTO ODLUČIO

Platini nakon oslobađajuće presude: Ne želim se vraćati, moja obitelj i ja zaslužujemo mir

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Platini nakon oslobađajuće presude: Ne želim se vraćati, moja obitelj i ja zaslužujemo mir
16.07.2022.
u 22:52
"Nisam najavio svoje povlačenje. Ali neću se vratiti u institucije koje su me slomile. Ne želim raditi s Fifom ili Uefom ili Francuskim savezom. To je odluka koju sam donio davno," poručio je bivši francuski nogometaš.
Pogledaj originalni članak

Bivši predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini (67) ne razmišlja o povratku u nogomet kao dužnosnik nakon oslobađajuće presude za korupciju na švicarskom sudu.

Podsjetimo, sud u Bellinzoni je osmog srpnja oslobodio Platinija i bivšeg šefa Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera optužbi za lažni transfer novca.

Optužnica ih je teretila za neovlaštenu isplatu Platiniju dva milijuna švicarskih franaka iz Fifine blagajne, koja je provedena 2011. Obojica optuženika su tvrdila da nisu počinili nikakvo kazneno djelo, a da je taj iznos bio Platinijev honorar koji mu je Fifa bila dužna isplatiti za njegovu savjetničku ulogu.

"Ne želim se vratiti u taj svijet," rekao je Platini u intervjuu za televizijski kanal LCI.

"Nakon godina medijske pompe, želim živjeti u miru. Mislim da ja i moja obitelj zaslužujemo medijsku stanku," dodao je.

Međutim, Platini ne želi da se ovaj korak shvati kao njegov potpuni odlazak iz nogometa.

"Nisam najavio svoje povlačenje. Ali neću se vratiti u institucije koje su me slomile. Ne želim raditi s Fifom ili Uefom ili Francuskim savezom. To je odluka koju sam donio davno," poručio je legendarni francuski nogometaš.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.