HRABAR POTEZ

Pjaca: Nisam pogriješio, bio je to zapravo odličan potez

Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
Marko Pjaca
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
Marko Pjaca
Foto: Reuters/PIXSELL
Marko Pjaca
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
Marko Pjaca
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
Marko Pjaca
Foto: Reuters
Marko Pjaca
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Marko Pjaca
16.03.2018.
u 11:49
- Naravno da mi kao igraču itekako godi i puno znači izbornikova podrška i vjerujem da ću mu na terenu igrom vratiti ukazano povjerenje - kaže Pjaca.
Pogledaj originalni članak

Marko Pjaca povukao je hrabar potez, kakav će povući nogometaš koji jako vjeruje u sebe. Nakon teške ozljede i dugog oporavka, odlučio je otići iz slavnog Juventusa na posudbu u Schalke. U Torinu je odigrao pokoju utakmicu za mladu momčad i briljirao, ali je bilo očito da trener prve momčadi Allegri baš i nema strpljenja polako, a kamoli brzo, vratiti Marka među najbolje. I mladi Zagrepčanin potražio je klub u kojem će igrati, vratiti se na pravu scenu i onda se – vratiti u Juventus. Puno je bilo klubova koji su ga željeli na posudbu, ali Marko je tražio klub u kojem će igrati. Dobio je i određena jamstva tog bundesligaša i odlučio do ljeta preseliti se u Njemačku. I kad igra, igra dobro, donosi Tjednik Max.

Nisam se ničega bojao

Doduše, očekivali smo da će igrati i više nego što je dosad igrao u klubu iz Gelsenkirchena jer znamo koliko je moćan igrač. Bez obzira na to, našao se na izbornikovu popisu za SAD. Jeste li strahovali da bi vas mogao zaobići?

- Ne slažem se baš da nisam puno igrao. O.K., nisam igrao sve utakmice, ali s obzirom na ozljedu koju sam imao, dugi oporavak nakon te ozljede, a isto tako i kvalitetu Schalkea koji je postigao sjajne rezultate u prvom dijelu sezone, ne bih baš rekao da nisam puno igrao. Tako da se nisam bojao ničega, razgovarao sam dosta s izbornikom i rekao mi je da računa na mene za utakmice u SAD-u - odgovorio nam je Marko Pjaca kojeg izbornik očito iznimno cijeni, i sad je Dalić rekao da mu Pjaca treba za Rusiju.

Foto: Instagram
Emma Louise Jones
Foto: Instagram
Emma Louise Jones
Foto: Instagram
Emma Louise Jones
Foto: Instagram
Emma Louise Jones
Foto: Instagram
Emma Louise Jones
Foto: Instagram
Emma Louise Jones
Foto: Instagram
Emma Louise Jones
Foto: Instagram
Emma Louise Jones
Foto: Instagram
Emma Louise Jones
Foto: Instagram
Emma Louise Jones
Foto: Instagram
Emma Louise Jones
Foto: Instagram
Emma Louise Jones

O važnosti Pjace za njegovu ideju igre reprezentacije izbornik je govorio i kad je slao pozive reprezentativcima.

- Rekao sam da smo dosta razgovarali, imamo kvalitetan odnos pun međusobnog poštovanja. Naravno da mi kao igraču itekako godi i puno znači izbornikova podrška i vjerujem da ću mu na terenu igrom vratiti ukazano povjerenje.

Messi igra sve bolje

Hoće li vam izbivanje iz Schalkea možda naškoditi u borbi za status i minutažu u klubu?

- Ne bih rekao… Tako je to u svakom klubu na svijetu kada tijekom reprezentativne pauze u svoje reprezentacije odu najbolji igrači odnosno reprezentativci. Igramo još dvije tekme do pauze, želimo svih šest bodova na dva teška gostovanja i tako u odličnom raspoloženju otići u svoje reprezentacije.

Kakav je vaš dojam o našoj skupini na SP-u?

- Radi se o Svjetskom prvenstvu i sigurno nijedna momčad koja je došla do završnog turnira nije loša. Tako da laganih utakmica na Svjetskom - sigurno nema. Ne samo za nas nego ni za koga… Naša skupina je jako kvalitetna i svaka utakmica bit će jako teška, ali isto tako vjerujem da u svakoj možemo do pobjede i tri boda. Ponavljam, sigurno će biti teško protiv Argentine predvođene Messijem koji kao da igra sve bolje, Islanda kojeg smo itekako dobro upoznali u kvalifikacijama i znamo koliko je opasan, odnosno neugodne Nigerije koja ima novu generaciju kvalitetnih igrača. Idemo tekmu po tekmu i za svaku ćemo tretirati kao da je finale.

A dojam o izborniku, što je drukčije kod njega u odnosu na Čačića?

- Teško je to tako uspoređivati. S gospodinom Čačićem sam također imao odličan odnos i mogu reći samo najbolje, a promjene izbornika odnosno trenera nisu moj posao. Kao što sam već rekao, imam kvalitetan odnos s izbornikom Dalićem i vjerujem da ćemo svi zajedno napraviti dobar posao u Rusiji i razveseliti naše navijače.

Jeste li pomislili da vam izbor Schalkea možda nije bio najbolji iako je bio vrlo hrabar, malo je onih koji bi otišli iz Juventusa, svi smo očekivali da ćemo vas puno više gledati u njegovom plavom dresu?

- Djelomično sam već odgovorio na ovo pitanje na početku. Ulazim u formu, igram sve više i uopće ne sumnjam da će se odlazak u Njemačku pokazati kao pravi potez. Ima još puno utakmica do kraja, svaka je važna u borbi za mjesto u Ligi prvaka, a ja sam siguran da ću igrati itekako važnu ulogu i pomoći Schalkeu da ostvari zacrtane ciljeve - odgovorio je mirno naš reprezentivac.

U Njemačkoj je otvorenije

Mislite li da biste, s obzirom na ozljede u Juventusu (Higuain, Dybala, Mandžukić), sada imali puno veću ulogu?

- Nemoguće je to tako gledati i razmišljati kaj bi bilo kad bi bilo. Tako možemo ići unedogled, zapravo nikada ne razmišljam na taj način. Odlučio sam se na odlazak na posudbu u Schalke jer sam siguran da je to u trenutku kada sam se oporavljao od ozljede bio pravi potez.

Koliko je nogomet u Njemačkoj drukčiji nego u Italiji, na što se najteže priviknuti?

- Dosta ima razlike u ligama i u nogometu koji se igra. U Italiji se jako puno pažnje daje obrani, kretanju bez lopte, zatvaranju protivnika i slično, a u Njemačkoj igra se dosta otvorenije. U Bundesligi se, pak, igra jako brzo, svaka momčad želi zabiti i to joj je prva želja. Naravno, radi se o dvije superjake i kvalitetne lige i svakako mi je igranje tu odlično iskustvo.

Juventus se s Napolijem bori za naslov talijanskog prvaka, vi se sa Schalkeom borite za drugo mjesto (Bayern je nedostižan). Vraćate li se u Juventus koji će biti prvak Italije, ili će i Juve i vaš trenutačni klub Schalke biti “srebrni” u svojim ligama?

- Bit će sigurno teško jer je Napoli stvarno u odličnoj formi, ima supermomčad i potpuno je fokusiran na ligu, ali vjerujem da će Juventus na kraju ipak osvojiti naslov i potvrditi da je najjači klub u Italiji.

Možda ste trebali doći u Dinamo, on će, izgleda, biti prvak iako je u zadnje vrijeme upisao dva poraza, prva u sezoni. Čujete li se s bivšim suigračima iz Maksimira?

- Naravno da vjerujem da će Dinamo biti prvak. Modri su najbolji i siguran sam da će to i pokazati te vratiti naslov prvaka u Maksimir. Naravno da se čujem s prijateljima koji su još u Dinamu. Iako, momčad se dosta promijenila otkako sam ja otišao, tako da se zapravo čujem s pola Europe - uz smijeh zaključio je Marko Pjaca.

I s pravom se smješka, ozljeda je iza njega, kad igra to je dojmljivo i za ljeto, Dalića i SP-u u Rusiji pravi Pjaca bit će ogroman dobitak, adut više naše reprezentacije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.