KRITIKE ZA STOPERA

Pezzi prozvao Ferra i njegov potez nazvao svinjarijom. Javio se Hajduk pa odgovorio objavom

Foto: HNK Hajduk
Pezzi prozvao Ferra i njegov potez nazvao svinjarijom. Javio se Hajduk pa odgovorio objavom
23.03.2023.
u 12:28
Nije baš točno da Ferro nije osvojio ništa, u dresu Benfice osvojio je portugalsko prvenstvo i superkup, a prošle godine proslavio je trofej u kupu dok je bio posuđeni igrač Hajduka
Pogledaj originalni članak

Portugalski stoper splitskog Hajduka Ferro našao se pod žestokom paljbom poznatog sportskog novinara Ede Pezzija zbog izjave u juniorima Hajduka. Bivši prvotimac lisabonske Benfice smatra kako juniorima treba objasniti da još nisu ništa osvojili i kako nema razloga za euforiju. To nije dobro sjelo dugogodišnjem kroničaru bijelih pa je kritizirao Portugalca.

- Svašta sam doživio u svojem životu, ali ovakvu svinjariju nisam. Mene je nazvao jedan Andrija, veliki navijač Hajduka, iz Osijeka. Rekao mi je: 'Kada ćeš u emisiju, molim te, kaži da je ovo sramota.' Ovo nije sramota, ovo je više od toga. Da sam ja predsjednik Hajduka ili sportski direktor, on bi momentalno dobio otkaz. Ne može se jedan prvotimac Hajduka koji igra, ne znam ni sam zašto jer nema nikakvu kvalitetu, to sam rekao prvi kada je došao, ne može obezvrijediti uspjeh juniora.

- Napisao je: 'Objasnit ćemo juniorima da još ništa nisu osvojili.' Pa što hoće taj momak? Što je on osvojio? Igrao je u Hajduku, pa su ga potjerali, pa je otišao u Nizozemsku, igrao tamo u nekoj srednjoj, nikakvoj momčadi, pa su ga tamo najurili, pa ga je Hajduk uhljebio ovdje - rekao je Pezzi za HRT.

Hajduk se nakon toga oglasio na facebook stranici i objavom podržao svojeg stopera. Uz fotografiju napisalu su rečenicu na portugalskom: 'Uma linguagem que todos entendemos', što znači 'Jezik koji svi razumijemo', a aludira na ljubav jer Ferro na slici rukama pravi znak srca.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BE
Berri
13:00 23.03.2023.

Apsolutno se slažem s Pezzijem. Ferro nije pozvan uopće se petljati u rad s juniorima. Oni imaju šefa Akademije Primorca, trenera Budimira i još 3-4 pomoćna trenera i neka se oni bave motiviranjem juniora. Iz prve momčadi Hajduka jedini koji bi juniorima mogao održati motivacijski govor je Livaja te Lovre Kalinić.