ZAGREB Mladi igrači glavni su adut pjesnika

Pavlović predvodi novi val talenata!

31.10.2008.
u 13:40
Pogledaj originalni članak

U novi val mladih Zagrebovih igrača u Kranjčevićevoj ulici polažu velike nade. Kup utakmica s Interom u Zaprešiću pokazala je kako se na neke klince u daljnjoj perspektivi može ozbiljno računati. Besart Abdurahimi, Miroslav Pejić, Mateo Pavlović, Igor Jugović, Ivan Sesar... Svi su oni pripadnici novog vala koji se još od najnižih uzrasta dokazivao na klupskoj i reprezentativnoj razini.

Prvaci Hrvatske
Uostalom, ta generacija može se pohvaliti i naslovom prvaka Hrvatske. Istina, riječ je tek o klincima čiji talent treba brusiti. Mateo Pavlović (18), već je tri godine u Kranjčevićevoj ulici gdje je stigao iz Dinama. Pavlović je u Dinamu prošao omladinske selekcije do kadetskog uzrasta, kada je došao u Zagreb. Stasiti branič standardan je član omladinskih reprezentativnih selekcija. O Mateu u Kranjčevićevoj govore biranim riječima, no istovremeno “smiruju loptu”. Signal je jasan.

O mladim talentima ne žele previše pričati, njihovo je samo da treniraju.

Jedinstvena priča
Jer, medijski napisi tim mladim igračima mogu i naštetiti, smatraju ljudi odgovorni za njihov napredak. Pavlović je ipak jedinstvena priča, budući da mu je otac Luka trener u momčadi. Jedinstvena je to pojava i u hrvatskim nogometnim krugovima.

Poznavajući “našu nogometnu logiku” postaje jasna činjenica zašto u klubu ne žele potencirati - priču o Pavlovićima koji se boje teza o nepotizmu. No, ozračje oko kluba pokazuje kako je klub na pravom putu, a četverogodišnji projekt potvrđuje da “Zagrebov rudnik” stvara talentirane klince.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr