SLAVILI NAJBOLJI NA ISTOKU

Ovečkinova furiozna završnica za preokret

Foto: AFP
Ovečkinova furiozna završnica za preokret
20.12.2009.
u 09:55
Tri najjača sastava na Istoku, Washington, Pittsburgh i New Jersey, upisala su u subotu navečer pobjede. Sve izborene u gostima.
Pogledaj originalni članak

Washington je s 4-2 svladao Edmonton, s tim da ulazak u posljednju trećinu za goste nije bio nimalo obećavajući (gubili su tada 2-0). No, u zadnjem periodu se probudio Aleksandr Ovečkin i nakon samo šest minuta već je bilo 2-2 s njegova dva pogotka (23. i 24. u sezoni).

Nakon toga je Washington još dva puta pronašao put do mreže, a posljednji pogodak je Ovečkin i namjestio.

Pittsburgh je dobio nakon kaznenih udaraca Buffalo s 2-1. Šesti put su se ove sezone aktualni prvaci iz Pittsbrugha nadmetali u kaznenim udarcima i šesti put su pobijedili.

Vatreno je bilo New Jerseyju u Atlanti. U prvoj trećini su zaostajali čak dva pogotka (3-1), makar je komparacija udaraca prema vratima bila nevjerojatna (24-6 za New Jersey). Sjajni i ugledni vratar Devilsa Martin Brodeur se, dakle, nije istaknuo jer je kapitulirao pri svakom drugom udarcu.

Stvari se se počele mijenjati od druge trećine, a New Jersey je okrenuo ogled u svoju korist (5-4), uz dva pogotka Deana McAmmonda.

Detroit ove sezone ima velikih problema s ozlijeđenim igračima, ali i formom. Novi poraz su doživjeli kod Dallasa (4-3), makar su opet uputili veći broj udarac prema vratima od suparnika (33-21). U drugoj trećini je postigntuo čak pet od sedam pogodaka, a u zadnji period se ušlo izjednačeno 3-3. No, odmah na startu zadnjih 20 minuta poentirao je Karlis Skrastins za pobjedu Dallasa.

NHL liga, subota:

Philadelphia - NY Rangers 1-2

Dallas - Detroit 4-3

Calgary - Nashville 3-5

Anaheim- Phoenix 4-2

Toronto - Boston 2-0

Ottawa - Minnesota 4-1

Carolina - Florida 3-2

NY Islanders - Montreal 0-3

Atlanta - New Jersey 4-5

Buffalo - Pittsburgh 1-2 (nakon kaznenin udaraca)

Colorado - Columbus 5-2

Edomonton - Washington2-4

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.