NE SVIĐA MU SE PTPA

Oštar napad poznatog Švicarca na Novaka: Posljedice će biti nemjerljive!

Foto: ZORANA JEVTIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Oštar napad poznatog Švicarca na Novaka: Posljedice će biti nemjerljive!
21.07.2021.
u 13:17
"ATP nas je podržao, isto i WTA, svi su se složili, ali su igrači bojkotirali ideju. Vidite, igrači ipak imaju dosta moći", objasnio je  i dodao zašto se protivi Đokovićevoj ideji.
Pogledaj originalni članak

Uskoro se navršava godinu dana od osnivanja PTPA, Professional Tennis Players Association, na čijem je čelu srpski tenisač i prvi reket svijeta Novak Đoković. Ta se asocijacija bori za veća prava igrača u svijetu tenisa, a mnogima je svejedno trn u oku. Osobito samom ATP-u. 

O tome je govorio Jeff Collet, direktor turnira u Gstaadu.

"Problem je što svi žele biti u većoj kategoriji nego što jesu. Svi žele gledati Rogera, Nadala, Novaka, ali to nije moguće. Kao i u nogometu. Liga prvaka su naši Grand Slamovi. Turniri Serije 1.000 su Europska liga. Oni sa ATP 500 još dobro prolaze. Ovi sa ATP 250 se muče. Ipak, kukanje nas nigdje neće odvesti. Ja mogu živjeti s našom situacijom, ali gledatelji i sponzori imaju problem s tim. Žele da imamo sastav igrača kao na velikom turniru, a to jednostavno nije moguće", rekao je Collet za švicarski list "Basler Zeitung".

On se ne slaže sa izjavom čelnih ljudi iz PTPA da igrači "nemaju dovoljno veliku moć odlučivanja".

"Ako pitate direktore turnira, oni ne misle da se igrači ne pitaju. Naprotiv. Mi smo htjeli spojiti Lausanne i Gstaad kako bismo napravili kombinirani događaj za tenisače i tenisačice. ATP nas je podržao, isto i WTA, svi su se složili, ali su igrači bojkotirali ideju. Vidite, igrači ipak imaju dosta moći", objasnio je  i dodao zašto se protivi Đokovićevoj ideji.

"Ne mislim da je PTPA potrebna. ATP sistem je idealan. Igrači i turniri imaju po 50 posto u odlučivanju. Ako želite stvari raditi na način na koji to želi Novak Đoković, ravnoteže će se poremetiti. Posljedice će biti nemjerljive. To nije dobra ideja Novaka Đokovića", zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivanišević u Kući slavnih

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

SI
sisavac
13:57 21.07.2021.

uopće i nije pitanje dal igrači trebaju imati neko svoje udruženje. atp i wta je organizacija u kojoj glavnu i jedinu riječ imaju organizatori, oni koji priređuju i naplaćuju turnir, oni su ti koji drmaju tenisom. kao i uvijek, radi se o novcu. ako igrači imaju svog zastupnika, oni će kao grupa imati veću težinu u raspodjeli kolača. o njemu se radi. kao što klubovi u nogometu imaju svoja udruženja, saveze (čak i naša hr liga ima organizaciju koja zastupa klubove!), tako i igrači trebaju imati nekog koji će ih kolektivno zastupati.

YU
YugoGVXnostalgiCharger
15:44 21.07.2021.

Poznati švicarac- ja mislio Feder R kad ono neki lik s nekog turnira.

AN
anto9
14:53 21.07.2021.

Tko je Jeff Collet?