U NOVOM MAXU!

Oršića juri pola Europe, a najviše bi koristio Jurčiću

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Oršića juri pola Europe, a najviše bi koristio Jurčiću
23.04.2013.
u 19:27
- Normalan slijed događaja bio bi da odem vani. No, sada sam koncentriran na to da s Interom osiguram ostanak u ligi. To mi je glavni prioritet - ističe Oršić, donosi novi MAX!
Pogledaj originalni članak

Zabijao je Dinamu i Hajduku u gotovo svim utakmicama, a protiv splitske momčadi u posljednjih pet utakmica četiri puta bio je igrač utakmice. Do sada je Mislav Oršić u Prvoj ligi zabio 20 golova i po učinku je sigurno jedan od najboljih strijelaca u povijesti HNL-a u svojoj dobi, donosi novi MAX!

Malo je bilo dvadesetogodišnjaka koji su imali takav učinak. Ove sezone zabijao je Dinamu, Hajduku, Slavenu Belupu, Rijeci, Zadru... Ukupno deset pogodaka uz tri asistencije. A da je izvodio sedam jedanaesteraca, koliko je Inter ove sezone imao, i pod pretpostavkom da ih iskoristi, klub iz Zaprešića imao bi najboljeg strijelca lige u svojim redovima i po tome bi vjerojatno bio jedinstven u Europi. Jer, teško da se neka momčad koja se bori za ostanak u ligi može pohvaliti najboljim strijelcem.

Odbili ponudu iz Rusije

Ako se uzme u obzir da je Inter ove sezone zabio 24 gola, a Oršić je sudjelovao u više od 50 posto pogodaka, jasno je da je rastanak Zaprešićana i talentiranog strijelca sve izvjesniji. Oproštaj od žutih uslijedit će po svemu sudeći u ljetnom prijelaznom roku.

- Normalan slijed događaja bio bi da odem vani. No, sada sam koncentriran na to da s Interom osiguram ostanak u ligi. To mi je glavni prioritet - ističe Oršić.

Po najnegativnijem scenariju Inter će ispasti iz Lige, a teško da će Oršić ostati u drugoligaškom društvu. Bez obzira na to, u Zaprešiću sigurno trljaju ruke svjesni da u rukama imaju još jedan dragulj.

- Odigrao sam osamdesetak utakmica u prvoj ligi i sigurno je da trebam novi izazov. Moram se pokazati na višoj razini. Spreman sam na to. A da bih dokazao potencijal, moram otići u ozbiljniju ligu.

Oršić je u bilježnicama najmanje desetak klubova širom Europe. Za njega je zainteresirano pola talijanske Serie A, nekolicina najboljih klubova u Belgiji, kao i Nizozemskoj. Oršićeva agencija Hbr sport odbila je ponudu iz Rusije. Brojni klubovi posljednjih mjeseci stalno pohode tribine u Zaprešiću, a meta je jedna - Mislav Oršić.

Protiv lokosa igrao ozlijeđen

Jedna od opcija već neko vrijeme je i Dinamo. Struka modrih uvjerena je da bi se Interov talentirani klinac nametnuo u Maksimiru. Jeste li zamjerili Dinamovu treneru Krunoslavu Jurčiću opasku nakon utakmice s Lokomotivom (2:2)? Nije baš bio impresioniran vašim učinkom, unatoč činjenici da ste s dva pogotka bili igrač utakmice?

- Svakako se slažem da nisam odigrao nezaboravno protiv lokosa. Uostalom, od 20. minute na toj utakmici sam bio ozlijeđen i nisam osjećao desnu nogu. Slažem se, odigrao sam puno boljih utakmica, no opravdao sam povjerenje trenera jer sam zabio u 89. minuti za remi i važan bod. Naravno da mi godi što me se spominje u kontekstu Dinama, ali sada sam koncentriran na ostanak u ligi s Interom - kaže Oršić.

Dinamo objektivno nema takav tip igrača poput Oršića koji je okomit, brz i odlično surađuje. Poznavatelji prilika kažu da bi se Oršić bez problema nametnuo u Dinamu.

- Moj glavni cilj bio bi da se dokažem na međunarodnoj razini, jer to je prava stvar i jedino pravo mjerilo kvalitete. Najviše me intrigira Bundesliga. Čini mi se da bih se tamo mogao nametnuti - kaže Oršić.

>> Oršić spasio Inter, Delačevim bi obranama i Čech skinuo kapu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.