Lamont Marcell Jacobs

Olimpijski pobjednik i europski rekorder odlučio: Neću se natjecati!

Foto: Dylan Martinez/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Olimpijski pobjednik i europski rekorder odlučio: Neću se natjecati!
12.08.2021.
u 20:35
Jacobs je u Tokiju šokirao atletsku javnost osvojivši zlato na najkraćoj sprinterskoj dionici u vremenu europskog rekorda (9.80), a tom je zlatu pridodao i ono u štafeti 4x100m
Pogledaj originalni članak

Olimpijski pobjednik na 100m i novi europski rekorder, talijanski atletičar Lamont Marcell Jacobs u četvrtak je putem Instagrama objavio da se u ovoj godini više neće natjecati.

Jacobs je u Tokiju šokirao atletsku javnost osvojivši zlato na najkraćoj sprinterskoj dionici u vremenu europskog rekorda (9.80), a tom je zlatu pridodao i ono u štafeti 4x100m.

Atletičar rođen u Teksasu, koji je do ove godine bio prilično nepoznat, trebao je 21. kolovoza nastupiti na Prefontaine Classicu u američkom Eugeneu, mitinga iz serije Dijamantne lige, a očekivalo se da će se pojaviti i na startu mitinga u Bruxellesu 3. rujna te na finalu Dijamantne lige u Zuerichu 9. rujna.

Po povratku iz Tokija u Italiju, gdje je talijanskim osvajačima olimpijskih medalja priređen trijumfalni doček, Jacobs je odmah počeo s treninzima, ali je vrlo brzo prekinuo s pripremama. Talijanski mediji navode da je razlog "nakupljeni umor od nastupa na Olimpijskim igrama te problemi s koljenom".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BE
berija
21:00 12.08.2021.

Umor ili izbjegavanje novih dopinških kontrola koje bi mu mogle odnijeti zlato?