Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lamont Marcell Jacobs

Olimpijski pobjednik i europski rekorder odlučio: Neću se natjecati!

FILE PHOTO: Athletics - Men's 100m - Medal Ceremony
Dylan Martinez/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
12.08.2021.
u 20:35

Jacobs je u Tokiju šokirao atletsku javnost osvojivši zlato na najkraćoj sprinterskoj dionici u vremenu europskog rekorda (9.80), a tom je zlatu pridodao i ono u štafeti 4x100m

Olimpijski pobjednik na 100m i novi europski rekorder, talijanski atletičar Lamont Marcell Jacobs u četvrtak je putem Instagrama objavio da se u ovoj godini više neće natjecati.

Jacobs je u Tokiju šokirao atletsku javnost osvojivši zlato na najkraćoj sprinterskoj dionici u vremenu europskog rekorda (9.80), a tom je zlatu pridodao i ono u štafeti 4x100m.

Atletičar rođen u Teksasu, koji je do ove godine bio prilično nepoznat, trebao je 21. kolovoza nastupiti na Prefontaine Classicu u američkom Eugeneu, mitinga iz serije Dijamantne lige, a očekivalo se da će se pojaviti i na startu mitinga u Bruxellesu 3. rujna te na finalu Dijamantne lige u Zuerichu 9. rujna.

Po povratku iz Tokija u Italiju, gdje je talijanskim osvajačima olimpijskih medalja priređen trijumfalni doček, Jacobs je odmah počeo s treninzima, ali je vrlo brzo prekinuo s pripremama. Talijanski mediji navode da je razlog "nakupljeni umor od nastupa na Olimpijskim igrama te problemi s koljenom".

Ključne riječi

Komentara 1

BE
berija
21:00 12.08.2021.

Umor ili izbjegavanje novih dopinških kontrola koje bi mu mogle odnijeti zlato?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije