po pobjedu u torinu

Olić: Cijela godina nam ovisi o Juveu, a ja vodim napad

Foto: Reuters
Olić: Cijela godina nam ovisi o Juveu, a ja vodim napad
08.12.2009.
u 08:16
- Spremni smo za utakmicu godine, jesen nam se svela u tih 90 minuta, kaže Ivica Olić uoči ključne utakmice u Torinu protiv Juventusa.
Pogledaj originalni članak

U dobrom raspoloženju Juventus i Bayern čekaju međusobni okršaj u Torinu u posljednjem kolu skupine A Lige prvaka. Računica je jasna - za proljeće Juventusu treba bod, dok Bayernu odgovara samo pobjeda!

Zadnje su ligaške utakmice i Bayern (Mönchengladbach 2:1) i Juventus (Inter (2:1) uspješno odradili, Talijani su imali znatno teži dvoboj, iako se i Bayern prilično namučio s Borussijom.

Arjen Robben na klupi

– U mislima nam je već bio Torino, danima se već po njemačkim medijima provlači da nam je to utakmica godine – rekao je Ivica Olić u ponedjeljak popodne nakon dolaska u Torino.

Bayern će i dalje biti bez Riberyja, koji je zbog ozljede patele već devet tjedana izvan terena! No, oporavio se Robben.

– Zamijenio me protiv Borussije zadnjih pola sata. U Torinu će također biti na klupi i vjerujem da će ući tijekom igre. Ja? U udarnoj sam postavi – kaže Olić.

Hoćete li odmah jurnuti ili ćete taktički pričekati?

Nećemo bezglavo srljati

– Ova je druga mogućnost izglednija. Nemamo zašto srljati, bilo bi glupo da primimo nekakav gol zbog bezglave jurnjave. Bude li neodlučeno na poluvremenu, u drugom dijelu susreta preuzet ćemo više rizika.

Juventus je u talijanskoj ligi imao težu utakmicu i igrao je dan kasnije od vas.

– To bi mogla biti naša mala prednost. Više su se umorili, a i psihološki ih je potrošila utakmica s Interom. Nadalje, mi nemamo što izgubiti u Torinu, svi su nas već otpisali prije mjesec dana, nakon domaćeg poraza od Bordeauxa. U klubu su tada već prekrižili Ligu prvaka, pa ni razočaranje nakon mogućeg neuspjeha neće biti preveliko. Međutim, vratili smo se u igru i sad se sve svelo na tu jednu jedinu utakmicu.

Hoćete li imati posebne premije za pobjedu?

– Iskreno, nemam pojma! Nismo još razgovarali o tome, ne znam kakva su inače "pravila ponašanja" u takvim situacijama u Bayernu. Uglavnom, ne razmišljamo o tome, bude li uprava ponudila dodatnu stimulaciju, doznat ćemo to na dan utakmice, prenijet će nam kapetan – kaže Olić.

Inače, statistika ne ide u prilog ponosu Bavarske. Juventus i Bayern, naime, dva su se puta dosad sreli u Ligi prvaka, Juventus je u Torinu oba puta slavio (1:0 2004. godine, 2:1 2005.)! K tome, Bayernov trener Louis van Gaal izgubio je 1996. u Rimu finale Lige prvaka od Juventusa. Nadalje, Juve drži rekord od 16 uzastopnih domaćih utakmica bez poraza u Ligi prvaka, zadnji put ga je u Torinu svladao Deportivo (0:1, 2004. godine). A zadnju pobjedu u Italiji u Ligi prvaka Bayern je izborio u Milanu prije tri godine (Inter, 2:0).

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.