SPORT JAČI OD POLITIKE

OI su svjetionik za ovaj naš problematični svijet

Foto: Reuters/PIXSELL
Zatvaranje ZOI u Pjongčangu
Foto: Reuters/PIXSELL
Zatvaranje ZOI u Pjongčangu
Foto: Reuters/PIXSELL
Zatvaranje ZOI u Pjongčangu
Foto: Reuters/PIXSELL
Zatvaranje ZOI u Pjongčangu
27.02.2018.
u 15:43
Ove ćemo OI sigurno pamtiti po senzacionalnoj skijaškoj trkačici Marit Bjoergen, koja je s pet medalja u Pjongčangu došla do 15 medalja na OI
Pogledaj originalni članak

Nakon 17 dana natjecanja, završile su 23. Zimske olimpijske igre, volonteri u Pjongčangu jučer su natjecatelje i članove delegacija ispraćali transparentima na kojima je pisalo “gamsahamnida”, što je korejska riječ za “hvala vam”.

Ove ćemo OI sigurno pamtiti po senzacionalnoj skijaškoj trkačici Marit Bjoergen, koja je s pet medalja u Pjongčangu došla do 15 medalja na OI (čime je postala apsolutna rekorderka u povijesti), pamtit ćemo Igre i po tome što su ruski sportaši morali zbog dopinškog skandala nastupati pod olimpijskim stijegom, no prije svega Igre u Pyeongchangu ostat će zapamćene po zajedničkoj ekipi hokejašica Sjeverne i Južne Koreje.

– Plakale smo kada smo se jučer opraštale – rekla je hokejašica iz Južne Koreje Choi Ji-yeon.

– Olimpijske igre su svjetionik za ovaj naš problematični svijet – rekao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach poslije zatvaranja Igara.

A sportski, ali i politički svijet bio je posebno oduševljen kada su na ceremoniji zatvaranja u zajedničkoj povorci hodali sportaši iz Sjeverne i Južne Koreje. Sport je ovaj put bio jači od političkih sukoba.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.