LOŠE SUĐENJE

Nürnbergovi igrači istukli Wolfsburgove Bosance

Foto: AFP
Nürnbergovi igrači istukli Wolfsburgove Bosance
23.11.2009.
u 15:33
Nogometaši Nürnberga u subotnjem su dvoboju 13. bundesligaškog kola kao gosti pobijedili prvaka Wolfsburga 3-2. Pritom nisu štedjeli najbolje igrače domaćih, Misimovića i Džeku.
Pogledaj originalni članak

Svemu je kriv, prema Bildovu izvještaju, katastrofalni sudac Markus Schmidt (36), čije će suđenje zbog niza pogrešaka pomno analizirati nadležni organi Njemačke nogometne lige (DFL).

Sve je počeo u 72. minuti kada je brazilski veznjak, domaćih Josue žestoko startao na dvostrukoga gostujućeg strijelca Bunjakua. Trebao je dobiti bar drugi žuti karton, time i crveni karton, no sudac ga je propustio kazniti, piše Bild. Trener Armin Veh brže bolje svojeg je nervoznog veznjaka isključio iz igre.

Vratilo mu se, međutim, u 86. minuti, kada je Nürnbergov igrač Andreas Wolf karate-udarcem đon kopačke smjestio na lice Edina Džeke. Bio je to brutalan prekršaj koji je tražio istodobni crveni karton. Sudac je Džeki dao samo prekršaj.

- Meni je senzacionalno da sudac nije uspio vidjeti taj start – izjavio je trener Volfsburžana Armin Veh, dok se počinitelj zlodjela Wolf naknadno ispričao:

- Išao sam na loptu i pogodio Džeku. Nije bilo namjere. Žao mi je.

Serija sudačkih propusta završila je u drugoj minuti nadoknade. Na visini peterca golman gostiju Raphael Schäfer (30) sudario se sa Zvjezdanom Misimovićem, svojim bivši suigračem. S poda je bosanskog veznjaka namjerno potkoljenicom udario u međunožje. Niti to sudac nije vidio.

- Schäfer je uistinu moj dobar prijatelj. No njegova noga nije imala što raditi tamo gdje je završila – slikovit je bio Misimović.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.