13. OKUPLJANJE SPORTAŠA

Nogometaši Dinama i Hrvatskog dragovoljca najbrojniji na hodočašću u Mariji Bistrici

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Hodočašće Marija Bistrica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Hodočašće Marija Bistrica
06.05.2015.
u 11:54
Na hodočašću je sudjelovalo oko 1000 sportaša, a pridružio im se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Pogledaj originalni članak

Zagrebački sportaši već tradicionalno svakog prvog ponedjeljka u mjesecu svibnju pohode svetište u Mariji Bistrici. Tako je bilo i ovoga puta, a sportašima je to bio 13. put zaredom da hodočaste u Marijino svetište. Okupljanje organizira Odjel za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije.

Među hodočasnicima najbrojniji su bili nogometaši iz Dinama, Hrvatskog dragovoljca, Dubrave, Sesveta, Vrapča... Na hodočašću je sudjelovalo oko 1000 sportaša, a pridružio im se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

- Sport ima vrijednosti kao što su zbližavanje, solidarnost, ustrajnost, odgajanje mladih iskustvom stručnih ljudi, poštivanje pravila i odgovornost. Sport razvija i potvrđuje odlike kao što su vjernost, marljivost i istinitost - poručio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

>> Bandić i braća Mamić sudjelovali na hodočašću zagrebačkih sportaša u Mariju Bistricu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
13:34 07.05.2015.

Lijepo su hodali kao lijepi vjernici koji vjeruju u lijepa bajke, lijepe mitove i bujne fantazije.